Soesterkwartier, 21 december 2013 – Soesterhof presenteert zich met grootse plannen tijdens het Winterkwartier 2013 op de Wagenwerkplaats. In de expositieruimte in de hal van voormalig architectenbureau Van Zwieten, kunt u zich laten informeren over de plannen van de te bouwen duurzame wijk. De toekomstige bewoners staan klaar om u te vertellen over de woningen, duurzame energiebronnen en de groene ruimte die gaat ontstaan op het terrein van de Wagenwerkplaats.

Soesterhof (www.soesterhof.nl) is een duurzaam wonen-project in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier. Er wordt naar gestreefd om de huizen energieneutraal te bouwen, met duurzame materialen op schone grond. De buurt krijgt een divers karakter: met mensen met verschillende achtergronden die wonen in huur- en koopwoningen. Het project is ontstaan binnen de vereniging Duurzaam Soesterkwartier.

Het Winterkwartier vindt plaats tussen 21 december 2013 en 5 januari 2014 op het terrein van de Wagenwerkplaats. Soesterhof heeft een grote ruimte op de bovenste verdieping in de ruimte waar voorheen het architectenbureau Van Zwieten gevestigd was. U treft daar bouwschetsen aan, en beschrijvingen van de ontwikkelingen van de plannen. Tijdens de weekenden staat een aantal toekomstige bewoners klaar om geïnteresseerden te informeren. Kinderen en volwassenen kunnen hun eigen droomhuis tekenen en ontwerpen.

Momenteel zorgen 20 actieve leden voor uitvoering van de plannen. De groep werkt samen met onder meer de gemeente Amersfoort, de provincie Utrecht en de NS. In 2014 hoopt de groep een grote stap te kunnen maken in de aankoop van de bouwlocatie. Er is nog ruimte voor geïnteresseerden die in deze wijk zouden willen wonen, en willen meehelpen om de plannen verder te ontwikkelen.

Meer weten?

Vereniging Soesterhof: www.soesterhof.nl

Vereniging Duurzaam Soesterkwartier www.duurzaamsoesterkwartier.nl

Winterkwartier: http://www.wagenwerkplaats.eu/Agenda/Winterkwartier-2013

Eventueel onderschrift bij de afbeeldingen:

“De eerste schetsplannen voor de Soesterhof”

iso zuidoost kleur oog binnentuin