Jet PoelsOnder de naam ‘De Aandachtsmederij’ heeft een nieuwe yogastudio haar deuren geopend in het Soesterkwartier. Trotse eigenaresse Jet Poels studeert dit jaar af aan de Yoga Academie Nederland en heeft in haar voormalige woonplaats Amsterdam al de nodige ervaring opgedaan met lesgeven. Toen ze eind 2012 besloot in Amersfoort te gaan wonen was haar keuze voor het Soesterkwartier snel gemaakt. Niet alleen stond daar het huis waar ze halsoverkop verliefd op werd, maar bovendien heeft Jet al lange tijd banden met het Soesterkwartier: haar opa werkte bij het spoor en het ouderlijk huis van haar moeder stond in de Sint Bonifaciusstraat. Haar oma heeft daar tot haar dood gewoond, en Jet kende de wijk dus al goed. Nu is ze teruggekeerd naar deze wortels en hoopt met de vestiging van haar yogastudio een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de wijk.

Jet vertelt:

“Omdat de Wagenwerkplaats zo’n belangrijk begrip is in de geschiedenis van het Soesterkwartier wilde ik de studio een naam geven die daar gevoelsmatig bij zou passen. Toen ik bij mijn hernieuwde kennismaking met de buurt langs de Veerensmederij fietste was een passende naam snel gevonden: de combinatie van het aardse van een smederij en de aandacht waarmee yoga beoefend wordt leidde namelijk als vanzelf naar de naam ‘De Aandachtsmederij’.

Aandacht smeden

Jet licht toe:

“De yoga van De Aandachtsmederij kun je omschrijven als ‘mindful yoga’: het is een zachte en aandachtige vorm van yoga, waarbij het er meer om gaat dat je voelt wat er gebeurt, dan dat je allerlei ingewikkelde houdingen kunt aannemen. Door deze benadering wordt je gestimuleerd om je aandacht te verleggen van de buiten- naar de binnenwereld en leer je om je lichaam (weer) te voelen. Door aandacht te smeden voor je binnenwereld ontstaat een ruimer begrip voor wie je bent, wat je bent, en waar je bent. Dit begrip kan je helpen met het loslaten van weerstand en doorbreken van zowel fysieke als mentale en emotionele patronen.

Zachte kracht

Naast deze uitbreiding van zelfbewustzijn kan yoga je helpen om je soepel en sterk te voelen in je eigen lijf, of je nu 20 bent of 80, met allerlei klachten of juist met weinig beperkingen. Vooral als je last hebt van spanningen of stress kan yoga je helpen met zachtheid te ontspannen en je balans weer te vinden.

Dus ben je op zoek naar een fijne plek voor yoga? Of wil je ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen? Dan ben je bij De Aandachtsmederij aan het goede adres!”

Er zijn vanwege de opening diverse aanbiedingen, kijk op www.aandachtsmederij.nl voor meer informatie! Je kunt ook bellen naar 06 17326657.

Ben je woonachtig in het Soesterkwartier? Dan ontvang je bovendien een leuke attentie als je je inschrijft!