aapHet verblijf van de siamangs in DierenPark Amersfoort gaat op de schop.  De verbouwing van het verblijf staat al langer op het wensenlijstje van de dierverzorging. ‘‘De siamangs zijn echte slingerapen en kunnen straks in hun nieuwe onderkomen meters hoog de lucht in’’, vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck. Vandaag start de sloop van het oude verblijf.

Er zal de komende dagen flink worden gesloopt om het gebied klaar te maken voor de bouw van het nieuwe verblijf. Het huidige siamangverblijf is in de jaren tachtig  gebouwd en sluit niet meer aan bij de huidige wensen van DierenPark Amersfoort. ‘‘Straks kunnen wij moeder Ella en haar zoon Mika op ruim acht meter hoogte tussen de bomen zien slingeren’’, vertelt de hoofdverzorger.

aap2De bouw van dit nieuwe apenverblijf wordt op een bijzondere manier vormgegeven; tien scholieren helpen mee met de bouw onder begeleiding van professionals. In samenwerking met Bouwend Nederland is Project Aap tot stand gekomen om jongeren kennis te laten maken met het werk in de bouw. Het ambitieuze project zal naar verwachting  half december zijn afgerond, zodat de apen in de kerstvakantie in hun nieuwe verblijf zijn te zien in DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/fg9jIodXd5U