olifantenbeeldjeZaterdag 16 mei stelt de grote olifantenliefhebster Linda van der Galiën (59) honderden olifantjes tentoon bij de olifanten in DierenPark Amersfoort. Zij verzamelde jarenlang beeldjes van olifanten, maar nu is het tijd om afscheid te nemen. De olifantjes kunnen tegen elk aannemelijk bod worden aangeschaft,

 

de opbrengst gaat naar de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation.

 

Linda van der GaliënMevrouw Van der Galiën is al jarenlang helemaal gek op olifanten. Zeer regelmatig brengt zij een bezoekje aan de dikhuiden in DierenPark Amersfoort. De liefde voor de olifanten is zo groot, dat zij de dieren ook mee naar huis neemt. In het klein dan. Zo verzamelde zij honderden beeldjes afkomstig van over de hele wereld in allerlei varianten. Van der Galiën gaat verhuizen en in haar nieuwe appartement is geen plaats meer voor alle olifanten. Haar meest dierbare exemplaren houdt zij zelf, maar de overige miniaturen zet zij graag in voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation die zich inzet voor olifanten op Sri Lanka.

 

Zaterdag staat Linda van der Galiën daarom met een stand in het DierenPark en kan elke bezoeker één of meerdere miniaturen bemachtigen in ruil voor een donatie aan het goede doel. Marjo Hoedemaker is zelf ook aanwezig, omdat hij dit mooie initiatief graag steunt. Zijn stichting zet zich al jaren in voor de bescherming van de olifanten op Sri Lanka. Zo worden er oplossingen geboden om conflicten tussen mens en dier aan te pakken op een manier die zowel de dieren als de lokale bevolking helpt. Mevrouw Van der Galiën omarmt dit en is blij dat haar dierbare olifantenbeeldjes een mooie bestemming krijgen.