Open MonumentendagGeachte Soesterkwartierders en oud-Soesterkwartierders.

U bent zeer welkom op onze nieuwe tentoonstelling “25 jaar Centraal Stadsgebied Amersfoort & het Soesterkwartier”. Deze tentoonstelling wordt a.s. zaterdagmorgen (13 september) door wethouder Pim van den Berg geopend. Voor meer informatie, zie http://www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl/nieuwe-tentoonstelling-vriend-en-vijand

Tijdens de Open Monumentendagen is het Wijkmuseum Soesterkwartier open.
Op zaterdag 13 september van 10.00-17.00 uur. Op zondag 14 september van 12.00-17.00 uur.

Bestseller ‘Dit is het Soesterkwartier’ krijgt na 10 jaar een vervolg. De eerste versie van het boek verscheen tien jaar geleden en is zelfs na herdruk al jaren uitverkocht. Omdat de vraag naar het boek nog steeds ontzettend groot is, heeft het Wijkmuseum Soesterkwartier het initiatief genomen om een heruitgave te maken. Naast het bestaande verhaal neemt de redactie nieuwe kennis over de geschiedenis van het Soesterkwartier en informatie over de veranderingen in de wijk gedurende de afgelopen tien jaar in het nieuwe boek op.

Voorinschrijving
Vanaf 13 en 14 september (Open Monumentendag) is het mogelijk om op het boek in te schrijven. De prijs bij voorinschrijving is € 15,-. Na verschijning is de prijs van ‘Dit is het Soesterkwartier – vervolg’ €20.00. De verwachte verschijningsdatum is half december 2014.

Crowdfunding
Soesterkwartierders zijn van harte uitgenodigd om zelf een inhoudelijke bijdrage aan het boek leveren. Het gaat dan bijvoorbeeld om een bijzondere foto of een leuke informatieve tekst. Wie een foto en tekst wil plaatsen, wordt desgewenst met naam en toenaam vermeld, en draagt tegelijkertijd bij aan de totstandkoming van deze bijzondere uitgave. Wie meedoet aan de crowdfunding is 95 euro kwijt, maar kan zich dan mede-auteur noemen van het boek. Meer informatie over de crowdfunding is eveneens te krijgen bij het wijkmuseum. Donaties zijn ook altijd van harte welkom, donateurs worden vermeld in het boek.