Iunnamed (12)n de afgelopen weken zijn er zo’n negentig jonge parelhoenders uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort en komende week zullen er waarschijnlijk nog zo’n dertig kuikens volgen. Met de uitbreiding van de Savanne is er genoeg ruimte voor de vogels. ‘‘De parelhoenders zijn de grootste lawaaimakers van de Savanne, dus dat belooft wat’’, vertelt dierverzorgster Corine de Ruiter.

De van oorsprong Afrikaanse vogels lopen in DierenPark Amersfoort op de Savanne tussen giraffen en zebra’s. Sinds juli is het gebied vergroot met de komst van de Grote Wildernis. ‘‘Aangezien de hoenders graag in grote groepen leven, zijn de kuikentjes van harte welkom’’, vertelt dierverzorgster Corine. ‘‘Uiteindelijk hopen wij hier een groep van zo’n tweehonderd parelhoenders rond te hebben lopen’’.

unnamedwertyuNa een broedperiode van bijna één maand komen de eieren van de parelhoenders uit waarna de kuikens in het binnenverblijf blijven tot zij groot genoeg zijn om met hun familie de Savanne op te gaan. Parelhoenders kunnen flink van zich laten horen en zijn dus met recht één van de luidruchtigste dieren van het park. Bezoekers horen vanuit de fietsbootjes, waarmee er langs de Savanne wordt gevaren, de vogels dus al van verre. Over een aantal maanden zijn alle kuikens op de Savanne te zien in DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/xFsuaOR02xI