Otters met knikkersOefening baart kunst, alle knikkertalenten kunnen hun vaardigheden in DierenPark Amersfoort oppoetsen. In juni vindt het Nederlands Kampioenschap Knikkeren plaats in het park, de kinderen kunnen vanaf morgen hun knikkerkunsten oefenen.

Op het volledig vernieuwde terras van Restaurant de Olifant worden knikkerpotjes neergezet, banen gelegd en steentjes weggeveegd. In het DierenPark wordt vandaag alles in paraatheid gesteld, zodat de kinderen vanaf de start van de meivakantie hun knikkers kunnen inrollen voor het Nederlands Kampioenschap Knikkeren. De jonge talenten kunnen hun mini’s, keizers en bonken van zolder halen en meenemen naar het park om alvast flink te oefenen tussen de dieren.

De otters van DierenPark Amersfoort geven alvast het goede voorbeeld. De dieren spelen vaak met steentjes, maar met de gladde knikkers is het rollen nog leuker. Kinderen kunnen zich in hun eigen regio opgeven om mee te doen aan de voorrondes, de winnaars plaatsen zich voor het NK Knikkeren dat in juni plaats gaat vinden in DierenPark Amersfoort.