DSC_7901Zondag 22 mei waren de weersvoorspellingen dat het dreigde enorm te gaan regenen. En tja, met dure muziekinstrumenten neemt men dan beter geen risico’s in de openheid van de Vlindertuin. Met dank aan de buren: Speeltuin Rivierenwijk, kon het concert toch plaatsvinden.

Het programma werd aan de locatie aangepast, want met het reguliere slagwerk maakt het een groot verschil of er binnen of buiten gespeeld wordt. Om de kans op gehoorschade minimaal te houden, een aangepast programma, maar zeker zo enthousiast werd de muziek ten gehore gebracht.

DSC_7904Vooraf was men nog even aan het stemmen en inblazen, werden stukken op de juiste hoogte, en krukken op de juiste plek gezet. Daarna gingen de jonge muzikanten er vol tegenaan onder de bezielende leiding van Liesbet Vernout

Bezoekers waren er van jong tot oud, en gezien de drukte waren er voor de jongsten passende stoeltjes neergezet. Degene die nog goed ter been waren/ jong genoeg van lijf en leden, hadden een staanplaats achterin de zaal. Ademloos, sommigen zelfs met open mond, zaten ze te luisteren. En na afloop van elk gespeeld muziekstuk volgde een daverend applaus.

DSC_7935De jonge muzikanten kwamen van vier verschillende groepen, te weten: Wilskracht, Bernard, Coda en Scholen in de Kunst. Na diverse nummers in variërend tempo gespeeld te hebben met tussendoor ook een nummer met wat slagwerk-, en andere muzikale grappen, kreeg men een hartelijk en wel verdiend applaus.

Even was het tijd voor een korte pauze waarin stoelen verplaatst en slagwerk instrumenten aan de kant werden gezet.

DSC_8022DSC_8001Na de pauze kwam het optreden van 4 klarinettisten onder leiding van Joost Volkers. Twee jonge solisten maakten bij een paar nummers net even het verschil met hun mooie en goed gespeelde solo.

Muziek van Gershwin, Bach en anderen kwam voorbij. Mooi en soms dramatisch, soms vrolijk, soms easy listening werd het weergaloos uitgevoerd. Ook tijdens dit deel van het concert zat men ademloos te luisteren, om na afloop een staande ovatie te geven.

Om kort na 12 uur was het einde en ging iedereen nagenietend naar huis.

Verslag en  fotoverslag: Nel Groenendijk