media_xll_1262721

 

AMERSFOORT – De Fietsersbond wil de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar aangrijpen om het fietsverkeer te laten groeien. Een nobel streven. Maar: is de gemeente er wel klaar voor? En willen wij dat wel?

De landelijke Fietsersbond vindt dat de fiets komende jaren een nog grotere rol kan spelen in het verkeer. Ruim een kwart van de ritten worden al met de fiets afgelegd en tijdens de ochtendspits zijn meer fietsen dan auto’s onderweg.

Voor de belangenbehartiger van fietsend Nederland is dit echter nog niet genoeg. Zij willen het aandeel van de fiets in ritten tot 7,5 kilometer verder verhogen tot gemiddeld 40 procent in 2015 en 50 procent in 2020. Dit lukt alleen niet met de huidige voorzieningen. Er moet dus meer plek voor de fietser komen.

Meer
De Fietsersbond wil daarom meer fietspaden, meer fietsroutes en zogenaamde snelfietsroutes. Daarnaast moeten gemeente er voor zorgen dat de fietspaden beter sneeuw- en ijsvrij zijn in de winter. Daarnaast moeten er meer fietsparkeerplaatsen komen.

Wat vind jij?
Maar onze vraag is: is de gemeente Amersfoort er klaar voor? Zijn de fietspaden hier al goed genoeg voor een stijging van het aantal gebruikers? En daarnaast: zijn alle plekken in de gemeente goed te bereiken op je stalen ros? En hoe zit het met fietsenrekken, zijn er daar genoeg van in het centrum? En wil je wel meer gaan fietsen?

Laat je reactie achter op twitter

Bron: Dichtbij.nl