3238685626_dc518540fd_z

Aanstaande zondagmiddag 30 juni bezoekt minister Plasterk het Soesterkwartier om zich te laten inspireren door initiatiefrijke bewoners. Het bezoek zal beginnen met een fietstocht door de wijk, om te eindigen met een “Meet & Greet” in de Speeltuin, vanaf half vijf.

Dat er iets bijzonders in het Soesterkwartier aan de hand is, is blijkbaar tot in Den Haag doorgedrongen. Bewoners die het heft zelf in handen nemen om de wijk mooier, duurzamer en leefbaarder te maken. Een wijk om dingen samen te doen, om tijd voor elkaar te maken, om een goede buur voor elkaar te zijn.

De minister heeft goede verhalen gehoord, en wil met eigen ogen zien wat hier gebeurt. Hij heeft zichzelf zogezegd uitgenodigd bij de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier.

We zullen hem tijdens een fietstocht een paar mooie initiatieven laten zien, waar bewoners een belangrijke rol hebben gespeeld of nog steeds spelen. Zo zal de fietstocht op de Wagenwerkplaats beginnen, waar de Verkeerstuin open is en waar het brake terrein zich bevindt waar de Soesterhof zal verrijzen. Langs het Groene Spoor zullen we richting de bouwactiviteiten op de kop fietsen, door de Roerstraat, langs basisschool de Kubus, om tenslotte te eindigen in de Speeltuin op de Noordewierweg, iets over de klok van half vijf.

Medebewoners van het Soesterkwartier worden van harte uitgenodigd om de minister te ontmoeten. In de speeltuin word je met koffie welkom geheten. Je kunt in gesprek met de minister, persoonlijk of in een groepsdiscussle. De ontmoeting zal worden afgesloten met een hapje en een drankje. Tot zondagmiddag!!