Ezeltje 1Gisternacht is er een mini-ezeltje geboren in DierenPark Amersfoort. De kleine merrie en haar moeder Cleo maken het goed. ‘Wij hebben het ezeltje al zien drinken en ze loopt goed mee, de dames mochten zelfs al even naar buiten’, vertelt hoofd-dierverzorger Willem Verdonck.

Vorig jaar beviel moeder Cleo van een jong dat direct was overleden, dat maakt deze gezonde dochter extra bijzonder. ‘Deze merrie zorgt voor uitbreiding en verjonging van de groep, wij zijn er dus erg blij mee’, zegt de hoofd-dierverzorger. De draagtijd van een mini-ezel is ongeveer twaalf maanden, daarna zal het jong nog zo’n vijf maanden bij de moeder drinken.

De kleine merrie heeft nog geen naam, maar via de Facebookpagina van het DierenPark kan iedereen een naam insturen. Dit kan tot en met 24 februari, de laatste dag van de voorjaarsvakantie via facebook.com/DierenParkAmersfoort. De dierverzorgers kiezen daarna de leukste naam uit de inzendingen.

In het totaal bestaat de groep mini-ezels in Amersfoort uit vijf volwassen vrouwen en nu dus één jong, de dieren leven in de Stad der Oudheid. Zolang het niet te koud is, mag het kleintje af te toe naar buiten. Er is nog een merrie zwanger, dus er wordt nog een mini-ezeltje verwacht in DierenPark Amersfoort.