tijgerMet paard en wagen langs chimpansees, struisvogels en beren in winters DierenPark Amersfoort

Aan het einde van het 65-jarig jubileumjaar wordt een oude traditie in ere hersteld: met paard en wagen een ronde maken door een sfeervol verlicht DierenPark Amersfoort. Dit gebeurt tijdens de Winteravonden op 27, 28 en 29 december wanneer het park tot 20.00 uur openblijft. Naast een rondje in de WinterKoets kunnen bezoekers ook genieten van winterse dierenverhalen, hartverwarmende muziek, Hollandse stamppot en opwarmen bij de kampvuren met warme chocolademelk.

Daarnaast gebeurt er nog veel meer in het DierenPark. Dagelijks is er bijvoorbeeld de gratis KouKleumRondleiding. Tijdens deze rondleiding komt de bezoeker van alles te weten over de dieren in de winter: welke bewoners zijn dol op een dik pak sneeuw en welke dieren wachten juist in de winterse kou met smacht op een warm zonnetje. De dierenbewoners spelen sowieso een grote rol tijdens de kerstvakantie. “Natuurlijk krijgen onze dieren tijdens deze gezellige dagen ook een traktatie”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ‘‘Kerstballen om op te eten voor de stokstaartjes, een malse kalkoen voor de tijgers, een vrolijke kerstboom voor de kamelen en ga zo maar door.” Dagelijks ontvangt één van de diersoorten een winterse verrassing.

Aan de dieren thuis wordt ook gedacht. Zo kunnen kinderen in het park smakelijke slingers rijgen voor de huismus, pimpelmees en roodborst in de eigen achtertuin. Op deze manier wenst DierenPark Amersfoort mens en dier fijne feestdagen toe.