Amersfoort 1 juli 2017. In Puntenburg is het weer muziek wat er speelt. Marco Hemelrijk en Martin Dhamarco zorgen weer voor een prachtige muziek en dansavond.

Normaliter hebben beide zangers een eigen avond vullend programma, maar voor deze keer zijn beide heren eens samengevoegd. De verschillende dansgroepen uit het Soesterkwartier, zoals de Linedance groep en de dansclub van Corrie en Jan Schoep waren op deze combinatie afgekomen. De zaal zat dan ook goed vol.

 

De spits werd afgebeten door Marco Hemelrijk, die op zijn eigen “Western”wijze bekende songs van een hoog country gehalte ten gehore bracht. De dames en heren dansparen, cq linedance dansers waren al snel op de dansvloer. En alsof de dansvloer ze herkende. Het danspaar Corrie en Jan, zwierde er weer lustig oplos, alsof ze niet weggeweest waren.

Marco speelde een groot aantal nummers en Martin Dhamarco stond al in de startblokken om de microfoon over te nemen. Het was even omschakelen van de country naar een geheel ander repertoire .

Het flexibele publiek had daar echter geen enkel probleem mee. Ze herkende in de muziek van Martin de diverse dansstijlen en al snel kwam de rumba/ Jive en slowfox voorbij. Ook de line dansers kwamen zeker aan het trekken en hier en daar was het toegestroomde publiek wat een kijkje kwam nemen zo enthousiast dat er in een hoekje geoefend werd.

Bijna standaard is de aanwezigheid van Opa Henk, de grote vriend van Martin, eveneens een begenadigd zanger die we kennen van het duet “Droomland”.

Het repertoire van Martine vermelde nummers van Cliff Richard en Elvis Presley, hetgeen wat schakel problemen gaf bij de juiste achtergrond “tape”. Het mocht de pret niet drukken.

Een zeer zeker mooi gebaar was het inschuiven van een dame in rolstoel. Ook met een rolstoel kan je heel goed een rumba doen. De brede glimlach op het gezicht van deze “rol”dancer  was goed om te zien. Met de diverse partners die de rol van “leading”men ( of vrouw) op zich namen werd ruim baan verkregen.

Waarmee de organisatie weer een grote dienst heeft bewezen aan de vele liefhebbers van het vrijdansen.En uiteraard de keuze van de twee fantastische zangers uit het Soesterkwartier.

Verslag Karel van Rooy.

Foto,s klik hier.