DSC_8298Zondag 5 juni 2016 Zelden zijn er zoveel mensen vroeg op de been, althans buiten hun eigen vertrouwde terrein. Een drukte van belang was het al om ruim vóór negen uur op het Eemplein voor de MARATHON 2016. Geen wonder eigenlijk want de jongste deelnemers zouden om kwart voor negen meedoen aan de opwarming. Om negen uur mochten ze dan “eindelijk” van start!DSC_8304

Luidkeels werden ze aangemoedigd door enthousiaste familieleden en vrienden. Alle deelnemende kinderen liepen dan ook zo hard als ze konden. hier en daar leverde dat de gemene steken in de zij op. Sommigen moesten daarom dan ook even een tikkie terug in tempo, om toch de run uit te kunnen lopen. Bij de finish werden sommigen van de kinderen dan ook luidkeels over de eindstreep “gesleept”

DSC_8431Voor de kinderen die pijnlijkheden onderweg hadden opgelopen waren er speciaal toegeruste EHBO-ers ter plaatse. Zij deden pijnlijkheden al snel vergeten met hun bijzondere voorkomen.

De winnaar toonde terecht trots z’n verdiende medaille! Na de binnenkomst waren alle kinderen blij met het flesje water dat ze kregen, want van hardlopen wordt men dorstig en al helemaal met het warme zonnetje op het lijf.

DSC_8361Tien minuten na de start van de jongste deelnemers van drie en vier jaar, ging de volgende jeugdige groep van start. In beeld gebracht op de fietsbrug vanaf de koppel. Ook hier mee-rennende begeleiders, waarbij nu ook enkele leerkrachten want de deelnemers waren veelal van een van de basisscholen uit de regio. De school met de meeste deelnemers wordt op een later tijdstip nog bekend gemaakt, omdat daarvoor ook een officiële telling gedaan gaat worden. Van een van de docenten kwam in elk geval enige teleurstelling vlak voor de start ter ore, omdat er toch aanmerkelijk minder kinderen aanwezig waren in verhouding tot de opgave.

DSC_8449Marathon de 10 Km de start en er na.

Hans Buijtelaar, wethouder Gemeente Amersfoort, zal het startschot geven, middels het afvuren van een kanonschot. De Wethouder zelf een verdienstelijk  hardloper,doet mee met de 10 km.DSC_8495

Een gigantische menigte staat opgesteld achter het Eemplein en klokslag 10.03 valt het schot, waarna de massa zich in beweging zet.

DSC_8534Duizenden lopers komen de hoek om in de richting van de rotonde de nieuwe Poort. De eerste “golf”lopers is dermate groot dat de breedte van de weg niet voldoet en er wordt uitgeweken naar de stoep en groenvoorziening, hetgeen niet mogelijk was.

Het ging gelukkig allemaal goed en bij de eerste groep lopers, is Duurzaam Soesterkwartier, gezien zijn lengte, duidelijk aanwezig. Fokke de Jong heeft er zin in zo te zien.

CSC_0585Zo nu en dan schieten er bekenden voor de camera  langs maar tijd voor een praatje is er uiteraard niet. De mannen en vrouwen gaan op snelheid het parkoers  op.

Het aantal deelnemers van de Marathon 2016 is ruim 6000. En bij een temperatuur van 20 graden al aan de warm kant.

Wederom een succesvolle Marathon in Amersfoort.

Verlag Nel  Groenendijk/ Karel van Rooy

Fotoreportage Kinderen 3-4 / 5-6 jaar Nel

Fotoreportage start 1o km. Nel

Fotoreportage lopers 10km Karel