P5072036Donderdagavond 7 mei om 20.30u in het gebouw van Speeltuin Rivierenwijk stonden de koffie, thee en koekjes klaar. De eerste te ruilen kinderspulletjes lagen op en rond de tafels. De tafels waren voorzien van kledingmaatjes 50/56 tot en met 122+ Al waren die grootste maten helaas voor een van de weekend-ouders, niet aanwezig. Als u nog goede jongenskleding heeft in de maat 146-152-158 en die graag gericht geeft aan iemand die het heel goed kan gebruiken, stuur dan even een mailtje naar: info@mamacafesoesterkwartier.nl dan kan er voor gezorgd worden dat het bij de desbetreffende ouders terecht komt.

Naast de kleertjes konden er ook andere kinderspullen geruild worden zoals;P5072035 een speelkleed, speelgoed, en een kastje. Even na half negen kwamen de eerste mensen binnen met kleertjes om te ruilen. De koffie en de thee smaakten goed en al snel kwamen er gesprekken op gang. Van de zorgkosten die niet vergoed worden, tot de problemen die mensen ervaren met kleding voor weekendkinderen. Duidelijk werd hiermee wel dat het mamacafé voorlopig nog genoeg onderwerpen heeft waarover ouders kunnen en willen wisselen van gedachten. Naast de gesprekken verruilden ook diverse spulletjes van eigenaar.

Het mamacafé wil dit soort ruilbeurzen graag 2 x per jaar organiseren om zo het zomer en winterseizoen assortiment tijdig op orde te hebben. De spullen die donderdag geen nieuwe bestemming kregen zijn naar organisaties als de kledingbank en dergelijke gegaan.

Verslag en foto’s: Ngie