Soesterkwartier 20 maart 2019. De dag waar Nederland zijn stem kan uitbrengen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. In het Soesterkwartier was er een derde stemming mogelijk. Op basisscholen ’t Anker’de Kubus (Noordewierweg) en de Magneet ( Dollardstraat) waren afzonderlijke stembureau’s ingericht voor de nieuwe partij PestLoos Soesterkwartier.

Afgaand op het laatste “lijsttrekkersdebat” 19 maart bij Pauw en Jinek op de nationale Tv, mag men concluderen dat het geen kwaad kan zich de doelstelling van de nieuwe PestLoze partij Soesterkwartier, ter harte te nemen.

Nadat de reguliere stembureau’s waren geopend, werden met een “mobiele”versie van het “stemhokje”en inwerp kist/ton de diverse basisscholen om de beurt ingericht voor deze unieke actie van de Kinderwijkraad.

Hedy Vermeer, de huidige motor van de Kinderwijkraad heeft samen met hen de laatste maanden hard gewerkt aan ( onder meer) de oprichting van deze politieke partij PestLoos SK. Gekleed in oranje hesjes werd er de laatste tijd geflyerd en bij de winkeliers Posters opgehangen van deze inmiddels populaire partij.

 

Op en in de alternatieve stembureau’s van PL ging het er heel officieel aan toe. Zowel kinderen konden hun stem uitbrengen maar ook volwassenen . Bij binnenkomst voorzag een lid van de Kinderwijkraad de “stemmers”van een stembiljet, waarbij er een “V”werd geplaatst als het een volwassene betrof. Hiermee bij de telling te kunnen zien hoe de verschillen zijn.

Een heus “stemhokje” met het oranje potlood maakte het geheel er zeer professioneel uitzien. En natuurlijk werd er op toegezien dat het stemformulier netjes in de gleuf van de “stemkist”werd gedaan.

Een hele ploeg Kinderwijkraad kids, zat gereed met puntenslijpers om de goede werking van het oranje potlood te garanderen. Naast het stembiljet konden kinderen en ouders op een lijst ook aangeven, of zij op enigerlei wijze het project PestLoos Soesterkwartier wilde steunen.

Op deze wijze werd er deze ochtend op de 3 basisscholen voornoemd, een uniek “democratisch” recht al op jonge leeftijd aan de orde gebracht.  Uiteraard is er met respect afstand genomen van de officiële stembureau’s gezien de “beschermde status” die zij hebben.

De Uitslag

Helaas die kunnen we nog niet geven. Ook de kinderen van de Kinderwijkraad moeten gewoon les volgen en wordt er vrijdag een officieel moment gemaakt voor de bekendmaking. Dan volgen ook de resterende foto’s.

 

 

Karel van Rooy