aa10Puntenburg, 8 september 2015.

De Vijverzaal vult zich om 14.00 uur weer met sportievelingen. Gehuld in training-outfit  en speciale schoenen komen de “Linedance” mensen van de Pointers groep zich melden voor les 2. Terugkijkend op de 1e les wordt hier een daar toch geopperd dat die best zwaar was geweest. Maar het algehele beeld was deze keer toch. : We gaan er voor”. De “leader”van de groep geeft klokslag 14.00  uur het “Line”signaal zodat alle deelnemers keurig in rijen staan opgesteld. Een korte inleiding en herhaling van passen. Het brengt weer herinneringen boven en men beweegt weer op het voorbeeld van de instructeur Linedance.

lined2 (5)Dat het er gelijk fanatiek aan toe gaat, blijk wel uit een kleine schermutseling onder de deelnemers.  De voorste linie, blokkeert  het uitzicht van de 2e linie. Er wordt even wat “technische”vaktaal gesproken onder de  “linedancers” onderling en er wordt wat ruimte geschapen. Het aantal deelnemers is gelijk aan de 1e les. 18 sportieve ouderlingen doen mee en ze hebben er lol in.

Zeker als de countrymuziek er bij komt, gaan de voeten van de vloer. Een enkeling heeft nog wat moeite met de tussen stapjes, zodat nog even het basisprincipe van de Chachacha wordt uitgelegd. In dit geval dient natuurlijk de dame aan te leren dat ook zij “links”moet beginnen. Dit voor onze  geschoolde dansparen. Immers de “heer”begint links. Vandaar uiteraard enige verwarring onder de “lady’s “. Maar door persoonlijk ingrijpen van de instructeur kwam het allemaal goed.

lined2 (74)Na enige ronde’s van muziek, dansen, passen en meten dienden er toch een paar deelnemers “even”een adempauze te moeten inlassen. Het was best zwaar. Maar dat moet gezegd worden na een paar minuten rust stond men vrolijk weer op om zich weer aan te sluiten in “The Pointers” ( niet te verwarren met de Punters die vrijdagavond optreden).

Daar men ook oog kreeg voor de wat feestelijke tafels met zoutjes en opbeurende middelen, was het wel aantrekkelijk om hier en daar even te pauzeren.lined2 (116)

Neemt niet weg dat BE FIT 2 YOU hier wel heel goed van toepassing is.

wederom respect voor de deelnemers die al dan niet met handicap, kunstheup of knie zich hier in deze dansgroep kunnen manifesteren.

Volgende week dinsdag 15 september mag je bijna spreken van een cursus voor gevorderden.

linedanche deel 2Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.