Liefde bij de tijgersZorgzame olifanten, trouwe pinguïns en dansende kraanvogels doen menig hart smelten. Op Valentijnsdag kan jong en oud zijn of haar geliefde in DierenPark Amersfoort verrassen met een persoonlijk liefdesbankje tussen de dieren. Hier kunnen geheime liefdes en bestaande stellen elkaar op een unieke manier de liefde verklaren. Na de romantische ontmoeting volgt een Tour de ‘l Amour door het bosrijke park.

Iedereen die zijn of haar geliefde op Valentijnsdag op een originele date wil trakteren, kan een liefdesbankje reserveren in DierenPark Amersfoort. ‘’Wij zullen contact opnemen met de persoon die verrast wordt en hem of haar uitnodigen op 14 februari,’’ vertelt organisator Hylke Steggerda. ‘‘Degene die dit liefdesarrangement boekt, komt als eerste aan en neemt plaats op het bankje. Niet veel later zal dan zijn of haar Valentijn aankomen. Vervolgens start de Tour de l’Amour, waarbij een gids de meest romantische plekjes van het park laat zien en alles vertelt over de liefdesperikelen van onze dieren.’’

Ondanks dat een dierentuinbezoek erg populair is onder geliefden, is het voor het eerst in het ruim 65-jarige bestaan van het Amersfoortse park dat er op deze manier bij Valentijnsdag wordt stilgestaan. ‘‘Dit is voor ons ook spannend en nieuw,’’ vertelt Hylke. ‘‘Wij helpen de liefde graag een handje, maar of alle liefdes worden beantwoord… Aan de romantische invulling van de date zal het in ieder geval niet liggen.’’ Voor het Valentijnstarief van veertien euro is deze bijzondere date voor twee te boeken bij DierenPark Amersfoort.