dag3 (81)Zaterdag 28 maart van 11.00 uur tot 16 .00 uur viert De Wagenwerkplaats de lente, een evenement voor iedereen die zin heeft om naar buiten te gaan. De voorjaarsmarkt wordt georganiseerd voor en door de bewoners van Amersfoort. Deze vindt plaats op ‘Het Rode Plein’ gelegen tussen het Centraal Ketelhuis en de Veerensmederij, in het hart van de Wagenwerkplaats.

Op deze dag kun je planten ruilen en verhandelen, je inschrijven voor gratis tuinadvies en genieten van muziek en andere activiteiten. Nieuwe Stadboeren openen hun tweede plek officieel en starten het seizoen voor het tuinieren in de moestuinbakken. De verkeerstuin zet een skelterroute uit, er is een infomarkt waar de bedrijven en (vrijwilligers-)organisaties van de Wagenwerkplaats en omgeving zich voorstellen. Ook wordt er een speciale rondleiding gegeven over de Wagenwerkplaats door het Groene Spoor. En nog zoveel meer. Kortom een evenement voor eenieder die de winter achter zich wil laten.

DSC_4216Planten en zaden (ruil)markt
Iedereen kan op een grote ruiltafel planten die je over hebt uit de tuin, en/of zaden die je afgelopen zomer hebt geoogst, met andere tuinenthousiastelingen ruilen of verhandelen. Heb je veel planten dan kun je ook een volledige marktkraam tot je beschikking krijgen en kun je je waar als een echte markthandelaar aanbieden. Daarnaast zijn ook professionele planten-, bloemen- en hoveniersbedrijven aanwezig die je zo het nieuwe voorjaar in loodsen met hun producten en adviezen.

Programma en meer informatie
10686792_4538319311752_9014076990120410794_nHet programma breidt zich de komende tijd nog verder uit. Meer actuele informatie over het evenement ‘De Wagenwerkplaats viert de lente’ is te vinden op www.wagenwerkplaats.eu/viertdelente. Hier kan men zich ook aanmelden voor de planten en zaden (ruil)markt.

Opening tweede plek voor stadslandbouw

Stichting Nieuwe Stadsboeren opent tijdens ‘Wagenwerkplaats Viert De Lente’ de 2e plek voor tijdelijke stadslandbouw. Op De Wagenwerkplaats breiden ze uit met nog eens 25 moestuinbakken en verhuren deze aan iedereen die het leuk vindt om te tuinieren in de stad. Nieuwe Stadsboeren hebben hun 1e plek in De Nieuwe Stad waar inmiddels 45 stadsboeren aan het tuinieren zijn in de bakken.

IMG_8442 (1)Zin om te tuinieren maar geen plek? Altijd al een tuintje willen hebben? Er zijn nog enkele moestuinbakken beschikbaar zowel bij De Wagenwerkplaats als in De Nieuwe Stad. Schrijf je nu in via deze link!

Daarnaast zal om 15,00 uur in de verbouwde Portiersloge door Joke Sickmann een speech worden gegeven. De al oude portiersfunctie is dan officieel gewijzigd in de Drukwerkplaats van Leintje Hoogenkamp/ U bent welkom vanaf 14.00 uur Volg ons via sociale media:

Facebook: www.facebook.com/wagenwerkplaatsviertdelente

Redactioneel KvR.