de KOK

de KOK

Kookworkshop…

om vijf uur op zaterdagmiddag, 30 mei in de Nieuwe Sleutel, klinkt als tv opname om de hoek. Iedereen werd dan ook heel hartelijk ontvangen in de handarbeid zaal. Gelijk een excuus omdat er niet gekookt kon gaan worden wegens een dubbele boeking. Tja, waar mensen werken worden foutjes gemaakt, waarmee wel duidelijk is dat er gewerkt wordt! Er zou nu een fruitsalade gemaakt worden. Verder zou de Kok zorgen voor de warme hapjes.

 

Fruitsalade benodigdhedenP5302720

Na een welkomstdrankje, waarbij de keuze gemaakt kon worden uit koffie, thee, een sapje of een glaasje fris, werden de borden en messen te voorschijn gehaald om te zorgen dat al het fruit; nectarines, appels, sinaasappelen, bananen, kiwi’s, watermeloen, ananas, galia-meloen en mango’s geschild en in stukjes gesneden werden. Ondertussen was men met elkaar in gesprek, en of maakte men kennis met elkaar. En zo komt men tot de ontdekking dat er al jaren in dezelfde wijk gewoond wordt zonder met elkaar kennis gemaakt te hebben, nou ja nu dan toch.

 

P5302755Tafeldekken, mannenwerk.

Toen de eerste mensen met het fruit schoonmaken en snijden klaar waren, kon ook de komkommer in schijfjes gesneden worden en de sla los gestort in de slakom. Terwijl de dames bezig waren met het schil en snijwerk, kwamen er ook een paar mannen en kinderen binnen. Het “zware” werk om tafels en stoelen klaar te zetten en de tafel te dekken werd dan ook aan de mannen “uitbesteed”. Ze hadden het vaker gedaan bleek na het zien van de gedekte tafel. De saladeschalen konden er op gezet worden, en de Kok bracht de pan notenrijst, en de schalen met gevulde aubergines en eveneens gevulde paprika’s. En bij de vulling was zeker ook rekening gehouden met vegetariërs, al was er ook vlees voor hen die dat waarderen.

Smakelijk, en anders eten in de buurtP5302764

De bezoekers werden aan tafel genodigd, en nadrukkelijk werd uw verslaggever gevraagd ook aan te schuiven. “Een klein hapje dan, thuis moet er ook nog gegeten worden”. Zo gezegd, zo gedaan. En daarmee kan bevestigd worden dat het gezelschap aangenaam, en het eten prima was. Neem daarbij de gezellige en ontspannen sfeer, en bedenk dan dat het een terugkerend gebeuren is elke maand. Steeds andere bezoekersaantallen. soms maar 8 soms 30 mensen in de leeftijdscategorie van ongeveer 8 jaar tot ongeveer 80+ jaren jong. In alle opzichten een soort van ontdekkingsreisje, waarbij je nieuwe mensen en andere dingen te eten beleefd, in de buurt.

Verslag en foto’s Ngie