Zondag 15 april, Het begon een beetje bewolkt, maar al snel kwam de zon om de kleuren kracht te geven. De kinderen vermaakten zich al heerlijk met de enorme bellen die gevormd werden door een – op een springtouw lijkend – touw. Rennend en springend probeerden ze de enorme bellen stuk te maken, en dat proberen lukte.

“Trots” bestond uit allerhande kramen met bijvoorbeeld biologische jam, biologisch vlees, maar ook met wol, kleding, petten, speelgoed en tal van andere kramen. Bijzonder was de kraam van Merel Wismeijer, “Face Fantasy” die als Soesterkwartierse op de markt de “gezichtjes fantastisch” om ging toveren.

Het zogenaamde “Rode plein”, op de Wagenwerkplaats, tussen het Centraal ketelhuis en het Holland Opera gebouw was gevuld met kramen.

Ook op het grasveld grenzend aan het plein stonden kraampjes en niette vergeten een heuse DJ die, voorzien van een wel hele oude entourage, muziek draaide uit de jaren ’70 en ’80 “Now that we found Love” was een van de nummers die de sfeer op de markt ten goede kwam.

De bezoekers van de markt lieten zich graag informeren over de achtergronden van de producten. En daar waar geproefd kon worden deed men dat ook met smaak.

Gelukkig liet de zon regelmatig z’n gezicht zien, waardoor het een sfeervolle, warme en gezellige markt bleef.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk