a (54)Dat het in de speeltuin Soesterkwartier, op Paaszaterdag, een drukke dag zou worden is inmiddels wel bekend. Het paaseieren zoeken, de poffertjes kraam, het reuzen dartspel, de Speeltuin, de opening van de Tokkelbaan. Het was een drukke boel. Om 12.00 uur was er echter ook een bijzonder druk bezocht festijn .

Namelijk het Kip / Kuiken dart toernooi. Nu kunnen kippen van huis uit natuurlijk niet darten en kuikens in het geheel niet. Het is dan ook een synoniem voor het darten vanuit familie oogpunt. Dus vader/dochter of zoon die samen een koppel vormen.

a (29)Maar liefst 40 personen schreven zich in, dus 20 koppels die tegen elkaar moesten strijden.  Tengevolge waarvan de grote zaal moest worden omgebouwd naar een  “2016 world Championshios at the Lakeside Country Club Kip Kuiken”ruimte.  In korte tijd werden 15 banen gereed gemaakt en de goede rekenaars weten het al. Er blijven 10 koppels wachten op hun beurt.

Maar dat mocht de pret niet drukken. De “volle”bak van de Speeltuin herbergde vaders met zoons, of vaders met dochter, die gezamenlijk probeerden de familienaam hoog te houden.  En dat het er fanatiek aan toeging was wel duidelijk. Aanmoedigingen over en weer, of een teleurstellende blik als een pijl niet helemaal deed was de gooier bedoelde.

a (53)En uitgestald op een lange tafel, al die mooie bekers die er te winnen waren.

Na veel wikken en gooien, werden Sem en Chris te winnaars.

In de avond vond er van Playground Darts een Koppel toernooi plaats . Zo,n 40 gerenommeerde  darters gingen aan de slag. Ook hier was het een sportieve en gezellige boel.

Verslag en   fotoreportage, Karel van Rooy.