22junigroepWoensdag zijn we onder leiding van Fabian en Guido (wijk tuinman)bezig geweest met het maken van een maquette aan de hand van een wat meer definitief ontwerp. Dat hadden deze twee mannen samen bedacht. Leuk! Een maquette is op schaal 1:20, maar hoe reken je dat ook weer uit? Gelukkig waren er een paar rekenwonders.

22junigboorHet ontwerp is helemaal op schaal gemaakt dus, in het zand schuin voor de Verkeerstuin, en als hij niet inmiddels is platgegooid of -geregend, kun je er even een kijkje nemen. Er is echt heel hard gewerkt, want de kinderen die niet aan de maquette werkten, waren heel hard bezig met het opruimen van een stel gemene distels, en Wikji heeft nog een enorme paal ingegraven met een handboor.

Volgende week gaan we verder. Heel erg leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen bezig zijn. De speelplek krijgt nu echt vorm; ze zien hem groeien en snappen nu ook de ingewikkelde tekeningen en plattegronden.

Belangrijk voor ouders: maandag 11 juli is er een werkochtend gepland om de eerste dingen voor te bereiden. Iedereen die het leuk vindt en tijd heeft, is er welkom.
We beginnen om een uur of 10.

22juniwwp

Red.KvR.