DSC_9869Al weken lang is de Kinderwijkraad op de Wagenwerkplaats aan het onderzoeken, waar er een natuurspeelplaats zou moeten komen. na het bekijken van de diverse schetsen, bouwvoorbeelden en een aantal zwerftochten over de Wagenwerkplaats, viel vandaag de beslissing.

En dat was niet alleen een feit op zich maar werd ook  nog eens breeduit gevierd in de Verkeerstuin.  Er was van alles georganiseerd voor kinderen maar ook ouders konden zich uitleven. Om 13.30 werden de leden van de Kinderwijkraad ontvangen. Fabian die de algehele organisatie had en een strak schema hanteerde, merkte al snel dat schema’s ook kunnen wijzigen. Het voorop gezette programma liep al snel uit.

Zo was daar de workshop ” tuinieren”bij de moestuinbakken. Door Gijs Valkenhoef werd een sessie gehouden over het maken van “zaadbollen” en was er een heuse “bootcamp”voor kinderen en hun ouders..

DSC_9854Voorafgaand aan deze festiviteiten legden de woordvoerders van de Kinderwijkraad uit, wat ze allemaal hadden gedaan en tot welke beslissing ze waren gekomen om een natuurspeelplaats te maken.

Het werd een spannende aankondiging, maar uiteindelijk bleek de groenvoorziening links voor de Verkeerstuin de aangewezen plaats voor een natuurspeelplek. Er zal een waterpartij komen, klim en klauterwerk en natuurlijk veel groen. De aangewezen plek fungeert al als speelgebied met diverse heuvels en obstakels.DSC_9859

Een daverend applaus bevestigde de goede keuze van de Kinderwijkraad. De komende weken zal er hard gewerkt worden om een en ander te verwezenlijken.

DSC_9895Voordat Gijs Valkenhoef zich zou gaan uitleven met de workshop” zaadbollen”, was hem verzocht een speciale opdracht uit te voeren. Als chef de mission en oud voorzitter van de werkgroep “het groene spoor” had hij de nobele eer, twee leden van het Jeugd Persbureau Soesterkwartier te voorzien van een certificaat en te benoemen als jeugd verslaggever van de redactie Soesterkwartier.

Als eerste werd Wikji Keijzer naar voren geroepen en in zijn speech memoreerde Gijs Valkenhoef de waarde van het Jeugd Persbureau. de keuze van de examenopdracht van Wikji ( Kunst Atelier) vond Gijs bijzonder en vooral de wijze waarop de vraagstelling was gedaan. Dat gezegd hebbende, werd aan Wikji het certificaat Jeugd verslaggever uitgereikt.d6d10bef-9382-4cf2-8536-2dd03dd63eee

DSC_9918De tweede certificering was voor Salim Balloui. Deze had als examen opdracht een geheel geïmproviseerd interview in de Kei Boulderhal. Gijs, ook een ervaren klimmer, kon de improvisatie zeker waarderen en kon zich goed herkennen in de vragen en antwoorden van het interview. Ook Salim werd benoemd als Jeugd verslaggever en kreeg het bijbehorende certificaat uitgereikt.

DSC_9939Na deze officiële daad, werd het tijd om zich op te splitsen in de diverse groepjes. Een deel ging aan de slag met het maken van zaadbollen. Een ander deel volgde de “bootcamp”en ging al sportend het terrein over. En aan de andere zijde van de Wagenwerkplaats boog men zich over het tuinieren in de moestuin.CSC_9965

De plaatselijke grootgrutter deed ook een “koud”duitje in de zak, door te trakteren op ijs.

Al me al een zeer geslaagde middag met veel kinderen en ook veel ouders die hen belangstelling toonde voor zowel de Kinderwijkraad, als het Jeugd Persbureau.

Na de klok van 16.00 uur werd het tijd dit festijn af te sluiten.

Verlag en foto,s Karel van Rooy.

Fotoreportage.

DSC_9913 DSC_9922