20160203_132406Woensdagmiddag 3 februari is een groot deel van de Kinderwijkraad Soesterkwartier op bezoek geweest bij de ROVA. Een van de actiepunten voor de kinderen was namelijk het opruimen van de rommel op speelplekken in de wijk.

Eigenlijk wilde de Kinderwijkraad ook wel eens weten wat die ROVA allemaal doet. “René leidde ons rond, en we ontdekten dat de flessen echt gescheiden worden wat kleur betreft. Ook ontdekten we dat er heel veel plastic tussen het GFT afval zat.” Er wordt geen vuilnis verbrand (dat dachten de kinderen eigenlijk allemaal, en stiekem hoopten ze er ook een beetje op). Het verbranden gebeurt – helaas, voor de Kinderwijkraad – ergens anders.

20160203_135303De ROVA werkt naast het ophalen en verspreiden van afval ook aan het riool. En als het vriest doet de ROVA ook al het strooiwerk in de regio. Verder wordt ervoor gezorgd dat gevaarlijk chemisch afval netjes wordt vernietigd. Ze hoorden ook nog dat bijvoorbeeld een colablikje er heel, heel erg lang over doet voordat het weg is in de natuur. Ook hoorden ze dat glas helemaal niet verdwijnt. Maar plastic is het allerergst, dat verdwijnt eigenlijk nooit echt, maar tast wel heel erg het milieu aan.

Het was een leuke en leerzame middag, met dank aan de ROVA!

Verslag en meer foto’s: Sjaak Pols