DSC_7093De pas geïnstalleerde nieuwe Kinderwijkraad 2015 laat er geen gras over groeien. Heden 26 maart 2015 werden in hun werkruimte in basisschool ’t’Anker, de laatste afspraken gemaakt over dit komende veiligheidsproject Noordewierweg. De nieuwe kleding van de Kinderwijkraad werd aangetrokken, enkele oefeningen gedaan en plaats genomen aan de werktafels. Het draaiboek werd nog even doorgenomen.

Een terugblik.

De Kinderwijkraad van 2014 heeft zich eveneens vastgebeten in de veiligheid van de Noordewierweg. Er werden acties gehouden met de wijkagent.  Verkeerscontroles en een petitie opgesteld voor B & W. Op 16 april 2014 bezocht de toenmalige Kinderwijkraad de loco burgemeester Wethouder Hans Buijtelaar.

citaat uit het verslag.

Overhandiging handtekeningenDoor Rick werd kort uitgelegd dat er tegen de onveilige Noordewierweg maar liefst meer dan 200 handtekeningen waren opgehaald. Vervolgens hebben Nisrine Lazaar en Keira de Graf deze aan de Loco Burgemeester aangeboden.Maaike Koenen en Femke den Boer overhandigde de Nieuwsbrief van de Kinderwijkraad en Naret / Tije / Armando en Rick hun bijdrage aan de website openbaarden. Kalina toonde de door hun ontworpen logo’s. De vragenronde die tussen deze officiële handelingen werden gesteld waren duidelijk. Wat gaat U doen met de handtekeningen die zijn verzameld. Wat gaat U doen aan de “onveiligheid” Noordewierweg en bij andere scholen. De Wethouder legde als voorbeeld uit, dat de Dollardstraat binnenkort wordt open gegraven voor riolering en dat er dan gelijk gekeken kan worden naar het inrichten van de weg zodat deze veiliger wordt. Omtrent het aanstellen van verkeersbrigadiers werd nog nagedacht . Door de vragenstellers werd ook geopperd dat het plaatsen van ( snelheid) camera’s misschien kon helpen. De Wethouder dankte iedereen voor hun bijzondere bijdrage aan dit project en beloofde op niet al te lange termijn een tegen bezoek te doen aan de wijk.

 

En toen werd net stil, heel stil. Geen aanpassingen aan de Noordewierweg. Geen maatregelen bij de Magneet Dollardstraat.  En dus is de veiligheid op die genoemde locaties nog steeds erg gevaarlijk/ Reden voor de nieuwe Kinderwijkraad alles uit de kast te halen om toch dit op de agenda van de Politiek Amersfoort te krijgen.

DSC_7116Nu gekleed in hun tenue van de nieuwe raad, voorzien van camera’s en verdeeld in diverse groepjes ging men op locatie eens zelf vast stellen wat er moet gebeuren. De groepen Kinderwijkraad bezochten de oversteekplaats bij de Kubus en Speeltuin. De oversteek aan de Violenstraat. Bij de Emmaüskerk en de bekendste oversteek, die bij de Albert Hein.. Overal werden foto,s van gemaakt en wat opviel was, dat bestuurders van auto’s en brommers/fietsers bij het zien va de camera’s wel voor het rode licht stopten.

CSC_7148Volgende week zal de Kinderwijkraad, na het aanschouwen en beoordelen van het bewijsmateriaal een voorstel presenteren. Dit zal binnenkort met een daverend bezoek aan het gemeentehuis, weer onder de aandacht worden gebracht van de Wethouders die Veiligheid wijken in hun portefeuille hebben.

Verslag/ foto Karel van Rooy.

De gemaakte fotoreportage wordt gebruikt door de Kinderwijkraad.