kwr-2017-37Soesterkwartier, 14 oktober 2016, OBS De Magneet aan de Dollardstraat was om 13.30 het toneel van een Officiële gebeurtenis. De nieuwe Kinderwijkraad 2016/2017 zou worden geïnstalleerd.

Een spannende gebeurtenis voor 15 kinderen, afkomstig van de basisscholen uit het Soesterkwartier.

Net als voorgaande jaren, volgen de kinderen op school lessen in Democratie. Een uitvloeisel daarvan is een de verkiezing van de Kinderwijkraad die namens het Soesterkwartier, dingen onderzoek, rapporteert of aanpakt. In de vorige Kinderwijkraden zijn onder meer Veiligheid ( Noordewierweg) aangepakt en het aanleggen van de natuurspeelplaats op de Wagenwerkplaats.

kwr-2017-58En bij officiële gebeurtenissen hoort ook een officiële handeling, namelijke de installatie. In dit geval kwam Wethouder Berdien Houwing naar de Magneet om de bijbehorende certificaten persoonlijk uit te reiken. Het geheel onder het waakzame toezicht van de ouders die mee waren gekomen.

Na een korte inleiding van Jolande Koelewijn van Welzin, werd het woord aan de Wethouder gegeven.

3 kinderen werden afzonderlijk door de Wethouder geïnterviewd over de thema’s die deze komen periode aan de orde komen. Die zijn “Hondenpoep; Spannende natuurspeelplaatsen ( uitbreiding) en Pesten.

kwr-2017-127Hierna werden de 15 kinderen allen persoonlijk naar voren geroepen om hun certificaat in ontvangst te nemen. Dat het een officieel document is, mag blijken uit de afgedrukte ( Watermerk)  Nederlandse Leeuw. De Wethouder had nog een verrassing, door de Kinderwijkraad uit te nodigen op het Stadhuis om in de Raadszaal nog eens te vertellen hoe de thema’s door hen zijn aangepakt. Ook stadsomroep EVA, meldde dat zij daarvan dan een reportage zouden maken.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Foto reportage klik hier,

Met het installeren van de nieuwe Kinderwijkraad, gaat ook het nieuwe seizoen van het Jeugd Persbureau weer in.Maandag 17 oktober is om 14.15, de eerste redactie vergadering weer in de RESET. Kinderen van zowel de Kinderwijkraad, als andere kinderen van basisscholen uit het Soesterkwartier, kunnen zich aanmelden, a.s. maandag, of stuur een berichtje naar redactiesoesterkwartier@gmail.com