unnamed (sdfrghjk,.5)Kinderen uit groep zes van basisschool De Kameleon uit Den Dolder hebben vanochtend alarm geslagen in DierenPark Amersfoort. Het gaat slecht met de neushoorns in het wild omdat zij nog steeds worden gedood voor hun hoorn. Vooral in Aziatische landen denkt men dat de hoorn je kan genezen van allerlei ziekten, maar dit is nooit bewezen. Als er niets gebeurt, wordt er verwacht dat er over vijftien jaar geen neushoorns meer leven in het wild.   

Een klas van 26 uitgelaten kinderen stond vanmorgen al voor openingstijd voor de poorten van DierenPark Amersfoort. Dikhuidenexpert Marjo Hoedemaker ontving de groep en vertelde alles over de prachtige neushoorns. Vanaf vandaag is er een extra neushoorn te zien in DierenPark Amersfoort: het rode neushoornbeeld Nino The Mad Mad Rhino. Het felrode beeld zal de hele wereld over trekken om aandacht te vragen voor de neushoorns in het wild. Zijn wereldreis start in Amersfoort waar Nino drie maanden te zien zal zijn om vervolgens de reis te vervolgen. Vanmorgen sloegen de kinderen letterlijk alarm en werd het startsein voor de wereldreis van de rode Nino gegeven.

DierenPark Amersfoort en Nino The Mad Mad Rhino komen samen in actie voor de neushoorns in het wild. Vanaf 11 april organiseert het Amersfoortse DierenPark iedere zaterdag een exclusieve ontmoeting achter de schermen met de neushoorns uit het park om geld in te zamelen. Daarnaast gaan vier dierverzorgers een sportieve uitdaging aan voor dit goede doel. Iedereen kan ook nog steeds zijn of haar nagels knippen en inleveren voor de neushoorns. De opbrengst van alle acties gaat naar kleinere natuurbeschermingsorganisaties die zelf in het veld werken om de neushoorns te beschermen.