d (18)Een maandelijks terugkerende activiteit van de Speeltuin Rivierenwijk, is de kinderdisco.

Op 23 mei kon de jeugd uit het Soesterkwartier vanaf 18.30 zich weer uitleven. Als eerste de leeftijdsgroep van 4 tot 8 jaar en vanaf 20.15 de hele grote kids tussen de 8 en 15 jaar.

Het eerste gedeelte van de discoavond had duidelijk last van het feit dat de avondvierdaagse net achter de rug was ( 22 mei). De dansgroep bleef beperkt tot een 15 tal kleintjes. Wel algeheel in stijl voor de gelegenheid gekleed. In avondjurk of discorokje, dan wel een glitterpak of Balroom dress. De kinderen genoten volop van de “gejamde”muziek van de disjockey.

Diverse ouders hadden zich buiten op bankjes gestationeerd, terwijl de kroost zich eens flink uitleefden.

Onder het nuttigen van een kop koffie vertelde de beheerder wat er aan festiviteiten in de Speeltuin werd georganiseerd. Of welke groepen gebruik maakten van de zaal. Eigenlijk was dat de hele week bezet. Onder het motto voor en door het Soesterkwartier kunnen wijkgerichte organisaties gebruik maken van de aanwezige faciliteiten.

Gevraagd naar de recente poging tot inbraak een paar weken terug. Hierbij moesten 3 ruiten het ontgelden en werden de daders door buurtbewoners achterna gezeten. Een en ander heeft tot gevolg dat er binnenkort camerabewaking op en rond de speeltuin wordt aangelegd.

Na de wisseling van de wacht, mochten de “grote”kinderen hun “Dance movements” laten zien. Hier was het duidelijk drukker. Circa 35 enthousiaste spring in het rond, kinderen lieten hun dansstijl zien.

Duidelijk was dat HIP HOP de voorkeur had, maar ook Freestyle was wel herkenbaar. Onmiddellijk was het duidelijk dat de Disjockey over ging naar een andere muziek, namelijk de Gangnam style.

De dames en heren stelden zich afzonderlijk op. Wachtend op het juiste moment om de voeten en armen in de juiste positie te krijgen en dan op de maat van de muziek ritmisch te bewegen. Het lukte. Mede door de sfeervolle verlichting, spots en/of schijnwerpers werd een goede danssfeer gecreëerd.

Normaliter worden de discoavonden door zo, n 120 kinderen bezocht, verdeeld over de twee leeftijd categorieën.

Niettemin weer een geslaagde avond in de Speeltuin aan de Dollardstraat.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

d (40)Een sfeer impressie vindt U hier.