P3020507De voorbereiding van de Boreka’s

Onder de bezielende leiding van Hester werd er dinsdag 3 maart weer enthousiast aan het eten gewerkt. Eerst werden er door allemaal, heel veel aardappelen geschild daarna gewassen en gekookt. In de tussentijd werden blaadjes bladerdeeg gesneden, eieren geklopt, komkommers geschild en gesneden en ingesmeerd met geklopt ei, en een dressing gemaakt. Toen de aardappels gaar waren werd er met behulp van melk, peper, zout, kaas en bieslook een puree van gemaakt.

Het maken P3020562

In het midden van de strookjes Bladerdeeg werden kleine schepjes puree gelegd.  Het bladerdeeg werd daarna in drieën gevouwen en dicht gedrukt met een vork. 60 stuks in het totaal. Een beetje kaas over de bladerdeeg hapjes en de bakplaten gingen de oven in. Inmiddels werd de dressing door Naomi opnieuw gemaakt, de eerste was niet helemaal naar smaak geworden. De anderen hielden zich bezig met opruimen schoonmaken en tafel dekken.

20150303_170806Het resultaat 

Na deze geweldige samenwerking werd het tijd om aan tafel te schuiven. De samenwerkers gingen samen eten. En ja, uw verslaggever mocht proeven, en kan u verzekeren dat het resultaat zeer smakelijk was. Rowena, Naomi, Salim, Armando, Roy, en ook Thijs en Hester werkten samen voor het beste resultaat. Het moet goed komen met dat kook-examen van de kinderen. Geweldig, dank dat we hier verslag van kunnen doen.

Wie, wat en waar

De kinderen die het Kinder- Resto vormen, zijn kinderen die thuis graag aan de slag gaan in de keuken. In de kookcursus van 7 weken leren de kinderen diverse gerechten te maken. Deze serie werd een paar keer gedaan in de keuken van De Nieuwe Sleutel omdat in de keuken van de Puntenburg andere werkzaamheden waren. Nu is de cursus weer in de keuken van de Puntenburg. Volgende week doen de kinderen examen.Voor de cursus bestaat zelfs een wachtlijst om mee te mogen doen. Wij hopen ook daar verslag van te kunnen doen, maar houden wel rekening met eventuele examenstress, al is die volgens onze smaakpapillen echt niet nodig. Voor meer informatie, zie ons eerder artikel hierover.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk/Ngie