aa10Zoals de titel doet vermoeden is deze carnavalsmiddag in de Speeltuin Soesterkwartier, geheel voor kinderen. Wel dan is er iets goed mis bij de toegangscontrole want het aantal “grote “kinderen, zeg maar de volwassenen, was minstens even groot, dan wel groter dan het aantal “kleine” dansmariekes en boerenknechtjes.  Maar wel heel gezellig.

Prins Carnaval Adrianus I – van Carnavalsvereniging de Meerschuimers de afgelopen tijd ,volgend door het Soesterkwartier, de Stad Amersfoort en nog naar Soest ( en zijn gevolg) heeft het er maar druk mee.

Nu met zijn voltallige gezelschap, wiste het zweet van zijn  voorhoofd. “Tjonge wat druk al en we moeten eigenlijk nog beginnen met het feest. Nog een aantal van die feesten hier in de buurt en ook in de gemeente Soest en dan sluiten we Carnaval 2015 weer af.”

Carnv.Sp. (15)En zoals gebruikelijk bij belangrijke ontmoetingen in  Carnavalsland maakt ook deze keer Prins Floris de 39 ste van Grootstad Amersfoort zijn opwachting.  Statig en robuust komen de leden van Grootstad binnen, de ontvangst is hartelijk.  Alaaf alaaf alaaf en het podium wordt gevuld met hoogwaardigheidsbekleders. Enige welkomst woorden, her en der een onderscheiding en de polonaise kan beginnen.

En zowaar een grote groep kleine carnavalsvierders bevolkt de vloer begeleid door een grote groep “grote”mensen die al net zoveel “leut”hebben als de kleintjes.

Een bonte stoet van prachtig aangeklede/verklede kinderen gaat ronde na ronde voorbij. Ergens schijnt er beoordeeld te worden wie het leukst, mooist , origineelst is aangekleed.

De muziekkapel “de Pretletters” zijn wederom sterk vertegenwoordigd en zorgen er voor dat alles en iedereen in beweging blijft.

Carnv.Sp. (146)De deelnemende kinderen krijgen een herinneringsmedaille. Omgehangen door de prins zelf. Trots laten zij de metalen plaat met inscriptie aan hun ouders zien. Manie en Anita draaien op  volle toeren achter de bar.  Met toch een geschat aantal van 130 mensen ( inc,kids) heerst er een rustige werksfeer achter de bar. En zo heurt het ook. En voor al degene die even naar buiten liepen. Een heuse kraam met poffertjes bakkende mensen, zorgden er voor dat je gratis de ronde schijfjes kon eten. Ook het drinken voor de kleine feestvierders was gratis.

Een zeer geslaagd Carnavalsfeest voor de kinderen Soesterkwartier.

Carnv.Sp. (65)Verlag en foto,s Karel van Rooy.

Fotoreportage.