5 mei 2018: Speeltuin Rivierenwijk, een toonbeeld van “verzet”. Kinder bevrijdingsfeest krijgt van de redactie een groot waarderingscijfer. Het was een gok om dit te organiseren en het pakte geweldig uit.

Door Karel van Rooy en Nel Groenendijk.

In het jaar van het “verzet” bleek de Speeltuin Rivierenwijk het wijk-initiatief op zich te nemen, om een bevrijdingsfeest voor de kinderen te organiseren. En zo,n beetje alles is letterlijk uit de kast gehaald om dit mogelijk te maken. Niet bewust van het jaarthema “verzet” kreeg dat thema toch de lading die men voor ogen had. Maar dan op het competitie en sportieve vlak. Het meedoen was belangrijker dan winnen, alhoewel het streven om te winnen er wel was.

Hoe regel je nu een kinderbevrijdingsfeest: Wel men bouwt een podium, vraagt lokale en belangstellende groepen om zijn of haar kunnen te komen laten zien en je hebt de X factor in het kwadraat. Aan toneel voorstellingen geen gebrek en op het sportieve vlak een gevecht met touwtrekken, kegelen, behendigheid’s-spellen of gewoon springen op de twee springkussens.

Dansen:

In de geweldige leeftijd van 4 tot en met 6 jaar, werd een workshop “Dance”gegeven, waarbij bleek dat de Power Hoppers uit de andere speeltuin nog jaren lang aanvulling krijgen van de meeste talentvolle kinderen. Een waar dans festijn tekende zich af op de grasvelden van dit bevrijdingsfeest. Onder het motto van “gooi je haar los”en doe eens flink mee, werd ruim gehoor gegeven.

Dat je van een potje touwtrekken ook een vorm van “verzet”pleegt moge duidelijk zijn. En fanatiek werd er gevochten voor die centimeters verschuiving.

Een moment van rust en interactief inleven in het toneel gebeuren van het poppentheater was een “must”en werd dan ook druk bezocht.

En natuurlijk ontbrak onze eigen “champ”bodypaint Merel Wismeijer niet van de partij. Haar schmink kunsten ( bekend in binnen en buitenland) werden weer opgebracht bij de diverse kinderen. De gezichten kregen dan ook weer een geheel andere aanblik.

Voor de gelegenheid was er ook een “kleedjesmarkt: in een gedeelte van de Speeltuin waren de zijpaden dan ook bezet met allerlei tweedehands spullen. En over het aantal bezoekers viel niet te  klagen. het was druk.

Uiteraard was de muzikale omlijsting in handen van de lokale drive in show “topsound” De speel O Theek was voor de gelegenheid ook ruim aanwezig en aangevuld met de “Doezo”bus, vol met spellen werd er ruim gebruik gemaakt van de diverse spellen op groot formaat.

Theater Sillyous bakje ze zeker ook weer bruin deze keer. Met een hilarische voorstelling werden de kinderen op uitzonderlijke wijze vermaakt.

De dans workshop voor 7 tot 12 jarigen is dan weer van een heel ander genre. Zie hier de ervaren danssterren die de verschillende dansvormen al beheersen.

Kort om, een kinder-bevrijding’s feest met een “verzettelijk”tintje is een groot succes geworden.Met moeite moest er rond de klok van 16.00 uur een eind aan gemaakt worden.

Wij noteren als vast 5 mei 2019 in onze agenda.

Verslag Karel van Rooy

Fotoreportage Nel Groenendijk.

En met dank aan Marcella Manschot haar foto bijdrage.

Fotoreportage Marcella