DSC_0998Hedenmorgen 15 december is de Kerstmarkt in de Vijverzaal van wooncomplex Puntenburg van start gegaan.

De weken er voor is er veel aan inzameling gedaan voor Kerstspullen en andere prolaria. Ook de zelfgemaakt artikelen krijgen hier een plek.

Dit alles met het doel, te verkopen. De opbrengst gaat naar Serious Request.

Al vroeg vandaag waren diverse mensen bezig met het inrichten van de stalletjes met Kersspullen. De koffiecorner installeerde zich en het bakken van cupcakes kon beginnen. De Gluhwijn wordt warm gemaakt. Bewoners van de Puntenburg komen nieuwsgierig kijken, als ze op het koffie uurtje komen.

DSC_1036Een oudere dame met rollator wordt spoorslags verliefd op de huismeester van het Wijkmuseum Rolf die een grote teddybeer omarmde. Bij nader inzien was het de dame te doen om de Teddybeer en niet Rolf. De pittige dame begon gelijk met onderhandelen en af pingelen om de teddybeer te verkrijgen. Het is haar gelukt en de beer kreeg een prominente plaats voorop haar rollator. Statig wandelde zij door de vijverzaaal met haar nieuwe aanwinst.

De vijverzaal is geheel aangekleed in Kerstsfeer en de Kerstboom staat parmantig opgesteld in het midden van de zaal. Aan de zijkanten van de zaal zijn de stalletjes opgezet . Er worden nog steeds spullen aangevoerd. Rita Scholten heeft het maar druk met de organisatie, terwijl Joke van Burgstede gestaag door gaat met het vullen van tafels. Priscila Bitterling fladdert door de zaal om de dingen te regelen terwijl Rolf een lijst met namen van vrouwen uit zijn hoofd probeert te leren. Maar dat zijn dan ook de houdsters van de stalletjes . Rolf zorgt er voor dat de juiste goederen op het juiste stalletje komen en bij de juiste persoon.

Vandaag is de Kerstmarkt tot 15.30 uur geopend. In het foto-overzicht vindt U de andere openingstijden deze week.

CSC_1065En niet algeheel onbelangrijk. Op 19 december te 10.15 wordt in de vijverzaal de opbrengst bekend gemaakt van alle acties van de afgelopen week. Hierna zullen de organisatoren van de verschillende acties naar Haarlem reizen naar het glazen huis. Hier zal het bedrag worden geschonken aan Serious Reques in het glazen huis.

Verslag Karel van Rooy.

Fotoreportage.