DSC_0541Maandagmiddag 30 november was het druk bij Birkhoven Zorggoed. Er was een creatieve kerstmarkt georganiseerd, en de belangstelling was groot te noemen. Er werd dit keer ook door meerdere organisaties aan meegedaan. Door de verschillende organisaties was de diversiteit in aangeboden artikelen dan ook breed, van Loom-armbandjes tot aan kerstkrans voor vogels. Organisaties die meewerkten waren o.a.: de Amerpoort en Stip.

Koffie en thee kon genuttigd worden met iets lekkers erbij.DSC_0561 Zelfgebakken appelcake met heel veel appels erin werd warm geserveerd. Appeltaart, brownies, pepernoten en kruidnoten stonden op de tafels om te pakken. De meeste mensen lieten zich het aangebodene goed smaken, terwijl ze ondertussen genoten van de sfeer. Een enkeling gebruikte het koffiemomentje om toch nog even te bedenken of ze misschien toch nog een kaarsje extra zouden kopen voor tante Jet.

DSC_0579Natuurlijk kon de muziek niet ontbreken bij deze sfeervolle kerstmarkt. Vanuit de accordeon kwamen o.a. het Ketelbinkie, het Kleine Café en nog wat liedjes uit lang vervlogen tijden voorbij. Terwijl de tekenares, Myra Steens (van: Neus voor Contact) een tekening maakte van de accordeonist. Ze maakte er ook van andere mensen en dat allemaal voor het goede doel: De Plataan! Naast alle kerstspulletjes was er ook een onderneemster uit een nabij gelegen plaats. Want ja, kerst is ook de tijd van iets nieuws zoals een tas of een paar mooie oorbellen of een bling-bling ketting.

Ineens was erDSC_0597 een hoop kabaal gevolgd door geluid van rollende dingen te horen. Eén van de grote bloempotten bleek omgevallen te zijn na aanrijding door een rolstoel. Tja, het rollend verkeer was er ook best druk, en hier en daar leverde dat soms tot een tijdelijke opstopping. Ook werd er soms een object verplaatst, zoals de bloempot. Het rollende geluid was een combinatie van de hydro korrels uit de pot en ringen uit het opgestelde ringen-kabinet(je). Na een korte opruim en veegactie was er niets meer van het voorval te zien.

DSC_0606Ondanks het “aan vocht en wind geen gebrek” weertype, kwamen er veel mensen uit de buurt een kijkje nemen en aankopen doen. De markt kan dan ook zeker succesvol genoemd worden. En de prijsjes van de diverse artikelen zullen daar zeker toe bijgedragen hebben. Want zelfs voor een kleine beurs waren er veel leuke en unieke kerstspulletjes te koop. En inmiddels zullen er veel vogels blij zijn met hun kerstkransen of eikelvormig gevulde vetbollen, en zal menige kerstboom gesierd zijn met nieuwe hangertjes. De kerst zal bij menigeen dan ook sfeervol kunnen beginnen, maar eerst nog even de pepernoten weg eten……

Verslag, foto’s en fotoalbum (hier klikken): Ngie