aa10Zo met de feestdagen in zicht, is elke instantie binnen het Soesterkwartier wel druk doende met een of andere activiteit ten behoeve van zijn leden, klanten of bekenden.

Zo ook de Speeltuin aan de Noordewierweg die hun reguliere Bingo-avond hadden verplaatst naar de dinsdag 23 december. Al dan niet in verband met de mogelijk te verwachte komst van de Kerstman.

Het is wel even schikken als je binnen komt. Zo’n 200 Soesterkwartierders hadden plaatsgenomen in de grote zaal van de Speeltuin. Een ook de hoger gelegen verdieping was geheel gevuld met Bingo’rs.

In lange rijen opgesteld, werd met spanning afgewacht op de eerste bingo getallen. De dame die de balletjes liet draaien was vanouds  Annie.  In de zaal zorgden zowel Manie als Thea voor de goede orde. Beiden uitgerust met een microfoon, werd het bingocircus in gang gezet.

kersbingo (6)Het behoeft geen betoog dat de reguliere bezoekers goed weten welke rijen van hun bingokaart wordt gespeeld. Toch weer knap om te zien dat er mensen zijn die in staat zijn om 5 of nog meerdere kaarten in de gaten te houden en de cijfers af te strepen.

Voor de nodige consumpties werd keurig gezorgd. Anita en Rinetta  serveerden alle bestellingen netjes uit. En honger hoefde men ook niet te krijgen want de frituurpannen in de keuken leverden de ene na de andere bestelling. Robbie en John hadden deze nobele taak tot zich genomen. Medegedeeld dat Ina, eveneens een medewerkster er vanavond niet bij kon zijn, maar wel tot de vaste “staf”behoorde.

Door Manie werd aangegeven dat er een ruim prijzenpakket was voor deze Kerstbingo. In de bijzaal en keuken,  liet hij trots de vele kerststukjes zien, de dozen met vleesschotels, vleespakketten en ga zo maar door. De koeling stond afgeladen vol.

kersbingo (40)Om 20.30 uur, werd vanaf de Noordewierweg een luid geklingel van een bel hoorbaar. Alsof de SRV wagen er aan kwam. Het bleek de Kerstman te zijn, die met zijn bel, zijn komst aankondigde.  Nu had de Kerstman wel een groot stuk gelopen, vanaf de Seringenstraat naar de Speeltuin en daar krijg je dorst van. Dus met een glaasje water ( echt waar) werd de dorst gelost. Om daarna voorzichtig om de hoek te kijken naar al de wachtende mensen.

Met de muziek van de Kermisklanten, trad de Kerstman dan binnen. Hier en daar een vriendelijk woord sprekend , met name tegen de vrouwelijke aanhangers. Het duurde dan ook even voordat hij het podium had bereikt om achter de bingomachine plaats te nemen. Aan hem was gevraagd 2 rondjes bingo te draaien. Dat de Kerstman over gevatte tekst beschikte was wel duidelijk. De goede man bracht herhaaldelijk de zaak aan het lachen met zijn opmerkingen en/ of opmerkingen naar de zaal. Annie zorgde ondertussen dat de ballenmachine bleef draaien en er zo af en toe ook een nummer te  voorschijn kwam. Na een groot aantal nummers en evenzoveel herhalingen van hetgeen hij opnoemde, was er dan toch eindelijk een BINGO gevallen. De Kerstman vroeg zich wel duidelijk af wat er zou gebeuren bij een “valse Bingo”. Diverse mogelijkheden passeerden toen de revue.

kersbingo (75)Door een enkeling werd toch gevraagd enige voorgang in de ballenmachine te maken en daarna een rookpauze in te lassen. Tja dat wil de Kerstman dan wel even uitgelegd krijgen. Mede om de bezoekers in toom te houden, werden er grote repen chocolade uitgedeeld.

Maar met alle humoristische opmerkingen en verhalen, kwam er ook weer een eind aan dit bezoek. De weg terug naar de uitgang, zou een hele lange tijd duren.

Een groot aantal mensen konden zich aan het eind van de avond melden voor hun prijs.  Het was een zeer geslaagde Bingoavond.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

Fotoreportage.