Soesterkwartier 13 mei 2017. Het kan zo verkeren met de middenstand in het Soesterkwartier. De tendens van leegstand en sluitende winkelpanden is kennelijk  gestopt. Panden vullen zich weer hetgeen toch weer een andere aanblik geeft.

In het kader van ondernemerschap Soesterkwartier besteed de redactie regelmatig aandacht aan de nieuwe dan wel jubilerende winkeliers, of ondernemers/ Zzp’rs.  Zo was daar op 10-5-07 een groot pand leeg op de Noordewierweg, beter bekend als “Gert van Barneveld” hetgeen menigeen nog steeds een aderlating vindt van de toen  om gezondheidsredenen stoppende Gert.

Aschwin Fritz nam zijn kans waar en begon een tweewieler zaak in het voormalige pand en alras met een uitbreidende klantenkring. De ( aangereden) aankomende poes uit de Violenstraat, die Kenny’s wel een geschikte plaats vond, behoort inmiddels tot het inventaris van de ook al weer verplaatste zaak.

Het kan dus raar lopen gezien onderstaand citaat van 2015.

Amersfoort 22 september 2015. Kenny’s tweewielers winkel/ reparatie zaak aan de Noordewierweg is leeg. Na bijna 8 jaar hield Kenny het voor gezien. Niet omdat het niet liep of er geen klandizie was. Het tegendeel was er gaande. Het was er altijd een komen en gaan van klanten. Het feit was, dat de winkel en herstelwerkplaats uit zijn jasje gegroeid waren. Men kwam structureel ruimte te kort.

Reden om een andere plek te zoeken en die is gevonden op de Puntenburgerlaan 66. Een geheel verbouwd pand is nu het nieuwe tweewielers centrum geworden en vandaag 22 september de eerste dag dat alles getest werd.De opening vond op 26 september plaats.

Heden 13 mei viert Kenny’s zijn 10 jarig bestaan in het Soesterkwartier ( met Huby) reden om de jubilarissen een bezoek te brengen. Meerdere vaste klanten, dan wel inwoners van het Sk, kwamen deze ochtend/middag het echtpaar feliciteren met het behalen van deze mijlpaal. En dat het huidige pand aan de Puntenburgerlaan ook al na deze 2 jaar te klein werd, blijkt wel uit de forse uitbreiding. Niet in de lengte of breedte, maar in de hoogte. De twee verdiepingen boven het pand zijn inmiddels ook in gebruik genomen als voorraad ruimte, dan wel tweede-hans onderdelen.

Gezien de festiviteiten vandaag met een aantal acties die al aangekondigd waren, was het pand versierd met vlaggetjes. De mobiele ijskar van Vitelli werd zonder pardon naar binnen gereden en na enige parkeertrucs bij de  balie geparkeerd. IJs werd uiteraard snel aangemaakt en de “gasten”konden na de koffie gelijk naar de ijskoude traktatie . Zie voor verdere feestelijkheden deze facebookpagina:

Een rondleiding door het pand, toont een enorme bedrijvigheid en alles wat op twee wielen staat. En Huby, die heeft zijn vertrouwde plek onder een Kreidler uit vervlogen tijden, hoog gestald in de winkel.

De hele dag is er de gelegenheid Kenny’s tweewieler centrum te feliciteren.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.

Foto’s klik op de onderstaande foto