gemarineerde-karbonades-588x280

Deze zomer een heerlijk bbq recept voor een varkenskarbonade in pittige oosterse marinade. Zoals altijd met bbq vlees recepten: hoe langer je deze karbonades marineert hoe beter de smaak zal zijn.

Ingredienten voor dit bbq recept

4 karbonades

  ketjap

citroensap

  peper en zout

rozemarijn

  bruine suiker

Bereidingswijze van dit recept

Vraag je slager om een paar goed gesneden karbonades. Haaskarbonade is prima maar een schouder doet het ook, wel iets langer bakken op de bbq dan!

Haal om te beginnen de karbonades uit de koelkast en leg ze op de aanrecht. Neem vervolgens een diepe kom en schenk hierin een flinke scheut sojasaus. Voeg daarna een iets kleinere scheut (vers) citroensap toe en roer dit mengsel kort dooreen.

Voeg vervolgens aan deze marinade een klein schepje bruine suiker toe. Hak de verse rozemarijn fijn en doe deze bij de marinade in de kom. Maak de marinade voor de karbonades tenslotte op smaak met wat peper en zout.

Leg vervolgens de karbonades in de marinade en schep ze goed onder. Zet ze vervolgens minimaal 12 maar liever 24 uur in de koelkast zodat de smaken van de citroen en rozemarijn goed in de karbonades kunnen trekken.

Steek vervolgens je bbq aan en laat hem goed op temperatuur komen. Rooster de karbonades boven het heetste gedeelte van de bbq voor een paar minuten en laat het vlees vervolgens boven een wat minder heet deel gaar worden. Bestrooi de karbonades vlak voor het serveren nog met wat peper en zout en serveer ze met een lekkere salade!

Eet smakelijk van dit heerlijke bbq vlees recept met karbonade. En wil je meer lekkere bbq recepten klaarmaken? Neem dan een kijkje op deze website! En de redactie wenst u veel bbq plezier en een fijne zomer, en wij gaan er zeker ook even van genieten!