DSC_6060Puntenburg 4 maart 2016. Een bijzonderheid voor de bewoners van wooncomplex Puntenburg. De sterk verouderde kapsalon die zich geruime tijd in de hal van de woontoren bevond is geheel verbouwd en vernieuwd.

In een weektijd is de oude “zaak”veranderd in een moderne “salon de coiffure” alwaar niet alleen de bewoners van het wooncomplex terecht kunnen, maar uiteraard ook de wijkbewoners.

Naast de nieuwe kapsalon, heeft zich ook voor een dag ( dinsdag ) een Pedicure gevestigd.

CSC_6066Ter plaatse zijn aanwezig de nieuwe eigenaresse van de kapsalon “Styling bij  M”, Miranda Cuppens en de Pedicure Pascale van Rijn . Boeketten bloemen sieren de zaak, die een strakke witte uitstraling heeft gekregen. Een glazen bokaal met paaseitjes markeert al de komende feestelijkheden.  Een vrouwelijk klant, zit gedwee onder de droogkap te wachten op de “finishing touch” van een van de twee mede kapsters die als personeel aanwezig zijn. In dit geval zal Miranda dit zelf ter hand nemen en de klant maakt geen bezwaar tegen de fotograaf.

Miranda Cuppens.” we hebben in een week alles wat in de vorige zaak stond  er uit gesloopt. Van plafond tot vloer is alles vernieuwd. Een nieuwe spiegelwand, nieuw meubilair en nieuwe apparatuur. De haar-was opstelling is “devote”achterin de zaak geplaatst en neemt maar weinig ruimte in.

DSC_6052Vanmorgen gelijk toen we de deuren van de nieuwe zaak open deden, waren de klanten al aanwezig en het gaat de hele dag zo lekker door. En een afspraak maken hoeft niet maar kan wel uiteraard. Al onze informatie staat op onze website. de openingstijden zijn maandag 08.30-17.00, woensdag 08.30-13.00, donderdag 08.30-17.30, vrijdag 08.30-20.00 en zaterdag 08.30 – 13.00 uur.

Tevens is in deze salon een Pedicure werkzaam, namelijk op de dinsdag gedurende de dag. Betrokken Pedicure, Pascale van Rijn, zegt hierover.”DSC_5420Ik ben blij hier een dag in de week mijn werk te kunnen doen voor de bewoners en omwonenden. Uit de eerste reacties merk ik al dat er veel vraag is naar een Pedicure.   Pascale, normaliter werkzaam in Bunschoten/ Spakenburg, ziet het als een uitdaging om in Puntenburg te mogen werken.

CSC_6071De twee kapsters, in dienst bij  Styling M, houden zich wat afzijdig. Zij zullen echter de komende tijd al de nieuwe klanten van een “nieuw”of “aangepast”kapsel voorzien.

De klant van de droogkap, is inmiddels weer netjes gekapt, voorzien van wat leuke attenties , gaat zij tevreden heen.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy