Op zaterdag 21 december is de jury voor de titel Het Mooist Versierde Huis van het Soesterkwartier 2013 de wijk in geweest. De jury bestond dit jaar uit wijkwethouder Bert Lubbinge, fotograaf Fred Oosterhuis en de oudgedienden Rene van t Hooft, Joop de Keizer, Jeroen Osendarp en Mirjam Barendregt. Joke Sickmann tekende weer voor een uitstekende voorbereiding.

Het was nat en koud en dus kon de jaarlijkse rondrit door de wijk niet op de fiets worden afgelegd, maar is de jury in twee groepen op pad geweest met de auto. Voordat de jury op pad ging, zijn de beoordelingscriteria doorgenomen en is ook bepaald dat een huis niet twee jaar achtereen de titel kan dragen.

Beide juryteams hebben ieder 5 huizen genomineerd. Dit zijn (in alfabetische volgorde):

– Beukstraat 70

– Dintelstraat 1

– Eikstraat 57

– Fuchsiastraat 19

– Gouwestraat 17

– Leliestraat 39

– Leliestraat 45

– Nicolaas Pienemanstraat 46

– Primulastraat 31

– Rijnstraat 16

en een eervolle vermelding voor Spaarnestraat 39

Alle genomineerde huizen zijn door de voltallige jury bezocht en toen kon de vergadering beginnen. Wat is dit jaar Het Mooist Versierde Huis van het Soesterkwartier?

Net buiten de top drie vielen Leliestraat 39, de familie Mus heeft de woning weer omgetoverd in een kerstparadijsje, en de Nicolaas Pienemanstraat 46. Hier geen voortuin, maar de halve woonkamer is een stad in winterse sferen geworden, waar zelfs de verlichte Lieve Vrouwetoren staat!

En dan nu de winnaars:

Op nummer 3:

In deze tuin glimt,glinstert en schittert alles. De poort staat open zodat iedereen kan komen kijken en genieten. Dit jaar zag de jury ook voor het eerst de oudhollandse platen aan de schutting… wat kan er nog meer bij….wij weten het niet, maar de winnaar van vorig jaar en de nummer 3 van dit jaar is: Eikstraat 57.

Op nummer 2:

Een huis dat volledig in het licht staat en het enige huis met een prachtig verlicht dak. Maar ook binnen en dan vooral in het raam, kun je een miniatuur stadje bewonderen waar de trein zelfs rijdt… De nummer 2 is Rijnstraat 16.

En dan de nummer 1, Het Mooist Versierde Huis van het Soesterkwartier van 2013…… niet alleen de tuin is nog uitbundiger dan vorige jaren, maar de woonkamer is de overtreffende trap van kerst. Maar liefst 4 kerstbomen in de woonkamer (een roze versierde, een gele, een blauwe en een rode) en talloze kerstmannen, sneeuwpoppen en andere beesten en beren. Waren het er 183?

De kinderen Rein en Romy showden de jury vol trots hun huis, waarbij Rein zei: Ik heb ook nog een kerstboom op mijn kamer…. en als je dan ook nog iedereen vraagt (via een aankondiging op het raam) om je te nomineren, dan moet je wel de winnaar zijn: Gouwestraat 17.

mooiste_huis_2013-gouwestraat-17  (1) mooiste_huis_2013 (2) mooiste_huis_2013(3)