17 augustus 2017, traditiegetrouw, sluit de spelweek van speeltuin Soesterkwartier met een  “daytrip”. In successie van vorig jaar,werd het dit jaar nogmaals de Julianatoren in Apeldoorn . Het was weer een weekje van zon en regen, van heel druk naar minder. Wat niet weg nam dat er veel plezier is geweest met de dagelijkse activiteiten.

Het team van vrijwilligers wat dat mogelijk heeft gemaakt, worden deze morgen, vooraf aan de busreis, nog even op de kiek gezet. Een groepsfoto hoort er nu eenmaal bij.

Op het plein voor het speeltuingebouw verzamelen zich de kinderen die mee gaan. Ouders om uit te zwaaien en kleine tasjes met snoep worden nog snel omgehangen. Niet dat dit hoeft wat er rijdt een afzonderlijk bus mee met eten en drinken/snoep.

Even voor 09.30 komt de touringkar “slowley”voor de poort staan. Groepjes zijn ingedeeld en voordat de bus bevolkt wordt, ook weer op de foto.

Collega Tom Schimmel van de redactie, die deze gehele week heeft verslagen, gaat straks ook nog naar de Julianatoren voor een reportage.

Ton “reports”

Donderdag morgen, bewolkt, een drup regen het voorspeld niet veel goeds….de jeugd (en begeleiding) maken zich op voor het ‘slot-spektakel-stuk’ van het jeugdvakantiefeest het reisje naar de Julianatoren in Apeldoorn.

Buienradar wordt herhaaldelijk bekeken op de aanwezige mobile telefoons, wat groen hoort te zijn is blauw, soms donkerblauw, jammer.

De moed wordt er in gehouden als het zo blijft als het nu is is het niet erg, Anita, chef de equipe voor vandaag praat de vrijwilligers bij, hoe laat gaan we eten, drinken en hoe laat gaan we weer verzamelen voor de terugreis.

Hoe houden we de kinderen in de gaten, telefoonnummers worden uitgewisseld groepsindeling wordt doorgenomen. En niet geheel onbelangrijk tassen met drinken, een appel en meer versnaperingen worden uitgedeeld aan de ‘groepsleiding’.

Naar buiten, een groepsfoto van de vrijwilligers, waarvoor ook de nestor/mentor van onze wijkwebsite Karel in actie kwam, het doet je altijd goed wanneer hij even op de ‘werkvloer’ verschijnt.

De groepsindeling werd gemaakt en de kinderen maakten kennis met de ‘groepsoudsten’. Inmiddels kwam de bus aangereden en nadat de groepjes al dan niet met de buschauffeur op de gevoelige plaat zijn vastgelegd werd met het instappen begonnen.

Onder toeziend oog van de chef de equipe verliep dit vlekkeloos en zat iedereen snel klaar voor de reis. De buschauffeur naam nog even het woord en vertelde op een prettige manier wat wel en zeker niet mocht in de bus… onder luid getoeter reed daarna de bus weg en liet de zwaaiende ouders alleen achter.

In de Julianatoren aangekomen druppelde het nog steeds soms iets harder dan weer wat zachter. De meeste kinderen kregen, nadat ze te horen hadden gekregen dat er om half één werd gegeten achter in het park, de vrijheid waarvan dan ook gretig gebruik van werd gemaakt. Een enkeling bleef in de buurt van de ‘groepsoudste’ , deze laatste verdeelden zich strategisch over het park en hielden alles in de gaten.

Om half één kwam het eten in de vorm van een lunchbox met patat en kipnuggets of een frikadel met daarbij een klein speeltje en een flesje drinken.

Tijdens het vullen van de hongerige magen leek het wel of boven de sluisdeur werd opengezet regen en nog eens regen gelukkig zaten ze onder grote parasols zodat de natte pakken enigszins bespaard bleven tenminste…..

Zodra het eten op was waren ze niet meer te houden en regen of geen regen gespeeld moest er worden. Sommige attracties gingen vanwege het weer dicht, de overdekte gingen door na een half uur werd het iets minder en gingen sommige attracties weer open gelukkig.

Drie uur verzamelen bij de uitgang, verzopen katjes tellen en naar de bus welke om even na vier uur weer in Amersfoort arriveerde.  Om half vijf werd het weer rustig bij de speeltuin en kon het bestuur van de speeltuinvereniging ‘Het Soesterkwartier’ terug kijken op, ondanks dat het weer af en toe wat roet in het eten gooide, een geslaagd  jeugdvakantiefeest 2017.

Verslag en foto’s Ton Schimmel

Kijk ook eens op de homepage