logoVan de zijde van de redactie kreeg  Mimoun van het Jeugd Persbureau het verzoek verslag en foto’s te maken van het 70 jarige jubileum van de Speeltuin. Dat lijkt een simpel gegeven, maar is het niet. Mimoun doet verslag.

Al een tijdje moest ik voorbereidend werk doen van de redactie. De tentoonstelling Speeltuinen Soesterkwartier was daar een van. Ik moest mensen leren herkennen, zoals de Wethouder, de mensen van het wijkmuseum en van de Speeltuinen. Een interview met Speeltuin Soesterkwartier van de andere speeltuin. Dit alles om mijn plek te vinden binnen de redactie.

Een aantal opdrachten heb ik al gedaan,waaronder het bezoek en tegenbezoek van de Kinderwijkraad Leeuwarden en het bezoek aan Jette Klijnsma in Den haag. Dit wel steeds met hulp van een redactielid.

Deze opdracht voor mij was te laten zien wat er te doen was voor kinderen van mijn leeftijd in de speeltuin.

06270003Al om half een was ik er en het was al druk met kinderen. Het was nog niet eens geopend maar op het luchtkussen waren al veel kinderen aan het springen.Ik herkende ook de twee vrouwen van het wijkmuseum waar ik eerder een verslag van maakte van de tentoonstelling speeltuinen Soesterkwartier.  Ik kwam ook veel klasgenootjes tegen.

Ik moest ook opletten of de Wethouder zou komen. Samen met Karel van de redactie hebben we de taken verdeeld.Gelukkig kon ik ook een tijdje mee doen met allerlei dingen. Dus ik heb ook paard gereden, ben bij de ballonnen clown geweest en nog veel andere dingen.

06270015Wat ik leuk en lekker vond waren de suikerspinnen.en natuurlijk moest ik  die proeven, dus ik heb er eerst twee opgegeten. Hierna heb ik een rondje foto’s gemaakt. Toen werd ik bij een groepje geroepen waar een mevrouw bijstond die de Wethouder van Jeugdzaken was. Die kende ik niet omdat er steeds verteld was dat mevrouw Fleur Imming zou komen. Maar dat gaf niet. De Wethouder Bertien Houwing (red). was ook heel aardig en heeft nog even met mij gesproken over het Jeugd Persbureau en wat ik deed. Het was best wel spannend.

Hierna ben ik weer foto,s gaan maken. Ik moest wel opletten want er zou een bord waar een doek overhing door de Wethouder openbaar worden gemaakt.  Het viel niet mee om een goede plek te vinden voor de foto, want ik moet altijd de zon achter me hebben. maar het is wel gelukt.

Ook is er een moestuin waar appelbomen werden gepoot. Ik zelf heb geholpen met het onkruid.

I06270052k ben ook bij het optreden van de heks geweest.

Omdat alle redactie mensen druk waren ben ik alleen naar het Eemplein gegaan om verslag te doen van het feest daar.

Ik ben later terug geweest in de speeltuin want ik mocht mee eten. Ze hadden zelf rekening met me gehouden (halal).

Het was een leuke middag en er zijn heel veel kinderen geweest.

Verslag Mimoun.

Foto’s Mimoun.

Noot Redactie:

Het verslag is in samenwerking met redactie gemaakt.

Kinderen (Soesterkwartier) van de basisscholen groep 7/8 die ook lid willen worden van het jeugd Persbureau kunnen een bericht sturen aan de redactiesoesterkwartier@gmail.com.