Rond één uur verzamelden zich al de eerste meisjes en jongens en de wat ‘oudere’ meisjes en jongens om mee te doen met de kinderbingo in het kader van het jeugdvakantiefeest van speeltuinvereniging het Soesterkwartier 2017.

De kinderen hadden gratis toegang tot de bingo en kregen dan ook gratis de bingokaarten met een pakje drinken en een hapje in de vorm van een mars, van de ‘oudere’ kinderen werd een bescheiden bijdrage gevraagd voor hun bingokaart. Om kwart over één ging de deur open en stroomde de wachtenden naar binnen om een plaatsje te zoeken in de zaal.

Er waren veel kinderen op af gekomen, en toen bingo-juf Annie om kwart voor twee het eerste nummer riep was de zaal gevuld met over de honderd personen, juf Annie hield de gang er in en vele prijzen verdwenen dan ook in de kinderhanden. Soms was het wel moeilijk om een keuze te maken tussen de vele mooie prijzen maar er werd toch iets van hun gading gevonden.

In de pauze had het buffet het aardig druk, de dorst moest gelest worden en de wat hongerige magen gevuld, en dan nog even vlug naar buiten om te spelen zodat vele vaders, moeders, oma’s en opa’s bij het beginnen van de bingo naar buiten moesten om de (klein) kinderen te halen.

Na enkele rondes werd de concentratie wat minder maar……. toch nog even bij de les blijven en na nog een extra ronde was deze succes volle kinderbingo weer aan het eind gekomen. De vrijwilligers van de speeltuin stonden klaar om de zaal op te ruimen, wat er al niet achter bleef….. ze hadden hun handen er vol aan.

Maar…. vele handen maken licht werk en in korte tijd was de zaal weer gereed voor de ‘volwassen’ bingo op de woensdagavond. en was dag 3 van het Jeugdvakantiefeest weer ten einde.

Morgen het slot-spektakel-stuk met de bus naar de Julianatoren in Apeldoorn de kinderen worden 09.00 uur verwacht om half tien vertrekt de bus, welke bomvol zit er kan werkelijk niemand extra meer mee.

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel