DSC_8132Zoals U eerde kon lezen is de oprichting van het Jeugd Persbureau een feit geworden. Tijdens de bijeenkomst van de Kinderwijkraad op 9 april in ’t Anker over  veiligheid ,vond de installatie plaats. Een afzonderlijk verslag vindt U op de website.

Nu werden tijdens deze bijeenkomst en door Maarten Boomker, Wijkagent Soesterkwartier de 4 leden die ook deel uit maken van de Kinderwijkraad, benoemd tot aankomend journalist in het Jeugd Persbureau.

De 4 leden zijn. Naomi, Nouhaïla, Tara en de enigste man, Mimoun.

DSC_8114.NEFNa een korte redenering van  ondergetekende als redactielid van de Redactie  Wijkwebsite Soesterkwartier, kon Maarten Boomker overgaan tot het overhandigen van het bijbehorende certificaat. Kregen zij de aangepast kleding van de Kinderwijkraad terug, maar nu met het logo van de redactie Soesterkwartier. Alsmede een in plastic gesealde  “Tag” als bewijs dat ze bij het Jeugd Persbureau zijn toegelaten.

De hele proces werd nauwkeurig gevolgd door de rest van de Kinderwijkraad, de redactieleden van de Wijkwebsite en een trotse vader van een der Jeugd leden.

Door Esther van Zetten, was niet alleen gezorgd voor koffie en limonade, maar ook voor cake ( en slagroom) hetgeen een feestelijk geheel gaf aan deze gebeurtenis.

DSC_8117Zoals ook al vermeld, is hun eerste opdracht gekregen binnen de Kinderwijkraad t.a.v. het veiligheidsproject Noordewierweg. Een ander project waar men nog mee doende is, betreft de  opening van de tentoonstelling Speeltuinen Soesterkwartier die zaterdag in het wijkmuseum zijn start zal krijgen.

Nogmaals van harte welkom collega’s redactieleden Wijkwebsite Soesterkwartier.

Verlag en foto’s Karel van Rooy

CSC_8137Foto impressie.