KnipselKijk het mag wat kosten in de Zorginstelling Birkhoven Sportpark. Een middagje luisteren naar beroemde artiesten uit de oude Jazz wereld. De rode loper werd uitgelegd voor Scott Joplin met zijn a syncopische piano muziek van  the entertainer. Of Dave Brubeck met zijn beroemde nummer “Take Five”. Maar ook onze eigen Rita Reijs mocht natuurlijk niet ontbreken.

Nu zijn de bewoners van Birkhoven Zorggoed wel van een respectabele leeftijd, maar om nu nog dergelijke artiesten zo ver te krijgen dat ze over de rode loper het ‘Grand Cafe”binnen lopen, is wat teveel gevraagd natuurlijk.

DSC_2528Maar men is zeer inventief daar in Birkhoven Zorggoed. Want als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan, moet de  coördinator ouderenwelzijn op Birkhoven, Lidy Elbertse hebben gedacht.

Hoe dan ook de oude Jazz muziek zal herleven en zo geschiedde.

Rond de klok van 14.30 uur verzamelden zich toch een 20 tal muziekliefhebbers van de oude Jazz. Met name hier de nadruk op de muziek-keuze van de oude Jazz en niet de nieuwe. Althans als de keuze van de nummers van Rita Reijs het oude genre betreft.

Voor de gelegenheid was de Cultuurzaal van het complex ingericht als concertruimte.

Nu verwacht U natuurlijk een podium / schijnwerpers/  de Big Band met al zijn instrumentarium en horde’s zangeressen uit lang vervlogen tijden. Wel dat klopt een beetje.

DSC_2523In een halve cirkel gegroepeerd waren de bezoekers aandachtig aan het kijken naar een groot TV scherm, gekoppeld aan de laptop er onder.

Oke, de bezuinigingen zijn ook in de ouderenzorg heel goed merkbaar en de oplossing voor een grandioos concert is dan ook geniaal gevonden.

Je doet het licht in de zaal gedeeltelijk uit. Zorgt dat iedereen een kopje thee of koffie heeft en start YouTube op, afdeling Jazz.

Gelijk werd op verzoek “Take Five”op het beeld gezet en de aangesloten speakers deden de rest.

DSC_2529Hierna mochten de “kenners”van de Jazz steeds hun eigen keuze maken wat dan trouw op YouTube werd opgezocht en afgespeeld.  Een zeer inventieve manier  om gezamenlijk naar diverse muzikanten te luisteren.

De begeleiders van de rolstoelhouders, namen eveneens even een “Break” en hadden een uurtje luisteren voor de boeg.

 

 

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

Impressie.