e4a89c82-9899-4607-a8db-152337dad05dVijfde editie van zomerse variant van Gluren bij de Buren zal op zondag 12 juni plaatsvinden.

Amersfoort mag zich gaan opmaken voor de vijfde editie van Struinen in de Tuinen! Op 12 juni 2016 wordt de hele stad weer in vervoering gebracht met optredens van podiumkunstenaars in verschillende tuinen door de hele stad Amersfoort.

Het Gluren bij de Buren festival is in de afgelopen acht jaar uitgegroeid tot het grootste huiskamerfestival van Nederland! Vijf jaar geleden kwam daar ook de zomerse variant bij: Struinen in de Tuinen. Organisator Dirkjan van Oord van Stichting de Cultuurbrigade: “We kregen, als organisatie, zo vaak de vraag om een zomerse editie dat dit niet kon uitblijven, inmiddels is Struinen in de Tuinen een volwaardige broeder van het winterse Gluren bij de Buren. We hebben als doelstelling 70 tuinen te vullen met Amersfoorse acts, in alle wijken van Amersfoort!”

Op 12 juni 2016 kunnen inwoners van Amersfoort verschillende optredens van Amersfoortse podiumkunstenaars bijwonen in de tuinen van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij dient het gazon als podium en de tuinmeubels als tribune. Het concept is simpel: In de tuin vindt tussen 13:00 en 18:00 driemaal een optreden plaats van een act. De tuin is vrij toegankelijk voor publiek en de gastheer/-vrouw zorgt ervoor dat de bezoekers zich thuis voelen!

Om de vijfde editie van Struinen in de Tuinen weer tot zo’n succes te maken is de organisatie weer op zoek naar inwoners van Amersfoort die deel uit willen maken van het festival.
Heeft u een tuin die u openbaar wilt stellen? Alles kan, alles mag! Van balkon tot stadstuin, tot gemeenschappelijke tuin.

Naast tuinen is Struinen in de Tuinen ook weer op zoek naar artiesten uit Amersfoort die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poezie… Niks is te gek.
Struinen in de Tuinen is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage is gewenst om de kosten van het evenement te dekken.

Aanmelden kan via www.struinenindetuinen.nl en is mogelijk tot uiterlijk 30 april. Wees er op tijd bij! Voorgaande jaren moest de organisatie meerdere tuinen en artiesten teleurstellen.