Eemplein rotonde (Custom)29 januari 2016 

Vanaf maandag 8 februari tot en met vrijdag 4 maart vinden er werkzaamheden plaats aan rotonde De Nieuwe Poort. De proefopstelling van voorsorteerstroken en de verkeerslichten voor fietsers, die bijdragen aan een betere doorstroming en verkeersveiligheid op de rotonde, krijgen dan een vaste vorm. Ook vinden er rioolwerkzaamheden plaats en wordt de buitenste baan op de rotonde opnieuw geasfalteerd. De rotonde is tijdens bepaalde werkzaamheden (gedeeltelijk) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Afsluitingen
Maandag 8 februari 7.00 uur tot woensdag 10 februari 16.00 uur is de rotonde afgesloten tussen de Groningerstraat en Piet Mondriaanlaan vanwege rioolwerkzaamheden. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Het fiets- en voetpad blijft toegankelijk.
Maandag 15 februari 21.00 uur tot dinsdag 16 februari 06.00 uur is de rotonde afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Het fiets- en voetpad blijft toegankelijk. Verkeer van en naar de Eemlaan is mogelijk met inzet van verkeersregelaars.

Dinsdag 16 februari tot vrijdag 4 maart worden de rood-witte Barrier’s, ter ondersteuning van de voorsorteerstroken, vervangen door permanente bestrating. Tijdens deze werkzaamheden blijft de rotonde toegankelijk voor al het verkeer.