900a4d17-4a2a-4247-8743-4a6734960f6aVanochtend heeft DierenPark Amersfoort moeten besluiten de Indische neushoorn Zimon in te laten slapen. Waarschijnlijk leed het dier aan een infectie. “Hij vertoonde al enkele weken een slechte conditie en begon steeds minder te eten”, vertelt hoofdverzorger Bas Aalders. Zimon is achttien jaar geworden.

“De afgelopen tijd is de neushoorn binnengebleven, zodat de dierverzorgers hem goed in de gaten konden houden en van de juiste en optimale zorg konden voorzien. Helaas heeft dit niet mogen baten”, zegt Bas. “Vermoedelijk leed het dier aan een infectie, maar om zeker vast te stellen waar het dier last van had, is hij voor sectie overgebracht naar de Universiteit Utrecht.”

afbc97bd-cfec-4ce5-8359-6e7a8df64503Zimon was een populaire dierbewoner van DierenPark Amersfoort. Vijftien jaar hebben de bezoekers en de medewerkers van hem mogen genieten. Als driejarige neushoorn kwam hij vanuit de dierentuin in Planckendael naar Amersfoort en vormde samen met neushoorn Daan de eerste neushoorns van het DierenPark. Drie jaar later kreeg hij gezelschap van Saar, waarmee hij een jong kreeg; Sunanda. Moeder en dochter hebben de afgelopen jaren de Amersfoortse dierentuin al verlaten naar andere parken in Europa. Bas: “Zimon zal worden gemist. De komende tijd zullen wij op zoek gaan naar twee nieuwe, jonge neushoorns. Hopelijk kunnen wij hen in de lente verwelkom in Dierenpark Amersfoort.”