SunandaIndische neushoorn Sunanda vertrekt uit DierenPark Amersfoort. Kleine meisjes worden groot en verlaten het ouderlijk huis. “Met haar bijna twee jaar heeft zij de leeftijd gekregen om op eigen poten te staan”, vertelt hoofdverzorger Bas. Sunanda maakt meteen een flinke reis: zij vertrekt namelijk naar het West Midland Safari Park in Groot-Brittannië. Het DierenPark laat haar afscheid niet ongemerkt voorbij gaan: iedereen krijgt de mogelijkheid haar uit te zwaaien tijdens een afscheidsfeestje. Op 27 november, om 14.00 uur, houdt hoofdverzorger Bas Aalders een afscheidsspeech in Restaurant de Boerderij. “Ik vertel over de indrukwekkende geboorte van Sunanda en hoe de neushoorn opgroeide van kleine Suus tot een jongvolwassen vrouw die nu oud genoeg is om voor zichzelf te zorgen”, zegt Bas.

Na de afscheidsspeech wordt er een bezoekje aan Sunanda zelf gebracht. In de stal ligt een smakelijke hooitaart te wachten waar Suus en haar moeder lekker van mogen smullen. Als afscheidscadeau mogen kinderen twee stukken fruit (Sunanda is het gekst op appels) meenemen, zodat de kleine neushoorn ook nog wat te smikkelen heeft tijdens haar reis naar Engeland. Goodbye, Sunanda!

Sunanda werd op 19 november 2011 als eerste Indische neushoorn in DierenPark Amersfoort geboren als dochter van vader Zimon en moeder Saar. Duizenden belangstellen volgden de nachtelijke bevalling via speciaal geplaatste webcams. De Indische neushoorn is een zeer bedreigde diersoort. In het wilde leven er nog ongeveer 3000 exemplaren, in dierenparken komen nog rond de 200 neushoorns voor.