1 (89)Vanmiddag 11 september was de laatste les voor de herfstvakantie van het Kleuter dans uurtje. Een bijzondere activiteit gezien de nog zeer jonge leeftijd van de “dance” peuters.

Onderstaand werd deze oproep op facebook gedaan en met succes.

Is dit een droom of kan deze nieuwe groep slagen? Wat denk je?

Dreumesdans (tot 2,5 jaar) **Nieuw**

Voor ouders die zowel met een dreumes / peuter (en ev. met een baby) willen bewegen en spelen op muziek is deze gecombineerde les in het leven geroepen.

Een peuter wil soms al lekker alleen dansen, want kan het zelf. Terwijl een dreumes nog af en toe op schoot wil of gedragen wil worden. Een baby beweegt dicht tegen je aan met je mee. En jij… wil iets leuks doen met allebei je kinderen met hun eigen behoeften. Tegelijkertijd besteed je tijdens het bewegen aandacht aan je eigen conditie, je houding en je spieren. Dansen met je kind en je kind dragen tijdens het dansen is een echte work-out. Eventueel met de begeleiding van twee docenten. Deze les wordt door dansdocent en danstherapeut Denise Willemse gegeven, van De Beweegschaal, samenwerkingspartner van IK BEN ik dans, en eventueel ook door Victoria als CARRYOGA docent.

1 (2)Je moet toch wel enige kwaliteiten beschikken om een groep peuters die in een hele grote zaal met een spiegelwand zich uitleven, in het gareel te krijgen. Wel dat was geen probleem. Spelender wijs en met een “dierlijk”voorbeeld kregen een 9 tal kleine dansertjes les. Met namen de retoriek van het bewegen, maar dan bewust aangestuurd bleek erg goed te gaan. Het op de maat van de muziek lopen over lijnen en dan weer vakken, is natuurlijk al een  “dansend” probleem. je moet als peuter wel weten welke vakken en welke lijnen je moet lopen en dansen. Afgewisseld door rust momenten van de denkbeeldige “rups”ondergingen de kleine artiesten de les met veel plezier. De kleine plakkertjes op de  vloer markeerden de plek waar een ieder zat. zo krijg je een keurige kring en alle aandacht voor de “juf”.Victoria.

1 (88)De RESET, waar deze “training”wordt gegeven heeft een bij uitstek geschikte zaal en vloer. Terwijl de kleintje hun best doen op de vloer, zitten diverse ouders te “chillen”in de foyer. Gezeten op de bankstellen en nippend aan een beker koffie of thee is het daar ook gezellig.

Na de herfstvakantie gaan de kleuter “dance”lessen weer van start.

Verslag en fotoreportage, Karel van Rooy.