Speeltuin Rivierenwijk 17 augustus 2017. Muzikaal viel er vandaag veel in de categorie “Rain” zoals;

It’s a rainy day: Singing in the rain: Crying in the rain: Het ritme van de regen: Just walking in the rain.

Maar ja het huttenbouw is niet voor niets in de Rivierenwijk, ze worden geacht de laarzen bij de hand ( voeten) te hebben. En zo geschiedde. De ongeveer 60 “spijkerharde”kids, al dan niet met zwemdiploma, konden vandaag weer naar hartenlust hun creatieve geest bot vieren op de enorme stapel hout.

Dat wat nog deze week nog niet eerder was vertoond, kwam dan vandaag toch tot uiting. De handelsgeest en zakelijke afwegingen, werden omgezet in daden.

Mogelijk ingegeven door de casino sfeer van gisteren, roken een aantal bouwkundig ingenieurs, cq projectontwikkelaars de kassa.

Het bouwen onder de bomen, was vandaag natuurlijk gezien de vallende water massa een “pre”. En ja de claimen waren al snel gemarkeerd. Daar waar de afgelopen week er aan doelmatigheid en bouwkundige zaken tijd werd besteed, deden deze kleine projectmakers, cq  beursgenoteerde handelaren, het vandaag anders.

Ja er verscheen een dorp, maar dan wel gebruik makend van de natuurlijke omgeving, met een doel. In het middenterrein verscheen de “laagbouw”met voor het merendeel zeildoek afgedekte dakbedekking. Was er een winkel voor creatieve geesten. Werd de glijbaan commercieel uitgebuit en kon men tegen betaling meerde natte sponzen ( water zat) deze gooien naar gemaakte figuren, of middels een extra donatie de sponsen gooien tegen een levend wezen.

Al zo opgetekend is deze micro economie. Het gooien naar figuren = € 2 spijkers. Maar naar een levend mens, € 3 spijkers. Van inflatie geen sprake en al snel verscheen bij de glijbaan, de eerste aanbieding. Glijden 15 x = € 12 spijkers. Een slimmerik berekende al snel bij het afdingen, dat de vraag wat 2 x glijden dan koste, hij gratis van de glijbaan kon. Een stille hint om met “Bitcoins”te betalen, werd weggehoond. “te duur” riep hij.

Hetgeen de handelsgeest snel opdreef. De concurrerende “spons”werp activiteit, overlegde al snel om 3 sponzen per betaalde spijker te doen. De vlag van de overwinning, kennelijk van de “noorderlingen” van gisteren heroverd, was demonstratief op het middenterrein bevestigd. Het geheel dichtgetimmerd met een kleine ingang. entree 2 spijkers.

Daar waar de “Florijn” het “duurzame”traject het in het Soesterkwartier niet algeheel ingeburgerd kreeg, lukt deze jonge handelsgeesten met verve. Gebruik de aanwezige middelen als betaling, dat werkt.

De toezichthouder financiële “spijker” zaken, controleerde wel op het wegsluizen van “spijkers”in emmers en bakjes. Witwassen was er niet bij, maar inleveren was het motto. Zeg maar de belasting kreeg hier ook grip op de zaak, om weer aan genoeg spijkers voor morgen te komen.

Al me al een leerzame middag, met aan het eind toch voldoende “dorpse”gebouwen, waardoor het hutten-bouwen een populaire bezigheid blijft.

verslag Karel van Rooy

foto album dag 4, klik hier.

Zie ook de homepage van de wijkwebsite.